Göteborg: Liseberg vill växa men måste riva byggnader

När pendeltågsbygget Västlänken startas 2017 eller 2018 kommer det att skära rakt igenom Lisebergsparken. Bygget kommer delvis att göras som ett öppet schakt genom parken. Flera byggnader i den norra delen av parken måste rivas, bland andra Lisebergshallen och restaurangerna Stjärnornas Krog och The Green Room. Parken kan komma att tappa 500 miljoner kr i intäkter.

Samtidigt har Liseberg stora expansionsplaner Efter att ha köpt ett stort markområde precis söder om nöjesparken funderar man på hur det kan exploateras. Vattenland i kombination med ett hotell är ett möjligt alternativ. Kanske blir det nödvändigt att ändra ägandet, idag är Liseberg kommunägt.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.