Tallink-Silja: Silja Symphony med mer lyx, sushi och shopping

Silja Symphony har nu, liksom tidigare systerfartyget på Helsingforslinjen, Silja Serenade fått en renovering. Mest märkbart är det 50 procent större utrymmet för shopping. Förutom klassiska taxfree-varor ryms nu flera butiker som säljer lyxprodukter. Rederiet ökar sin profilering på lyx på alla fartyg som renoveras. Orsaken är att man får allt fler förmögna passagerare från Ryssland, Kina och Japan. Även om det fortfarande är prisvärt att göra en Östersjökryssning så är det långtifrån det glammiga lågprisalternativet idag.

Samtidigt har de lyxigare hytterna blivit ännu lyxigare. Bastu, bad och spa-avdelningen har byggts om, liksom lekytan för de yngsta;Silja Sushi bc666e5f07b9cd67_org förutom bollhoppning finns nu även TV-spel för de lite äldre. Restaurangutbudet har utökats med Östersjöns första sushibar och italienska restaurangen Tavolàta. Men givetvis finns den stora bufférestaurangen kvar om än ombyggd. Inredningen är menad att vara sparsmakat modern men ligger farligt nära skolbespisning.

Östersjörederierna står inför en kalldusch när hårdare svavelregler för bränslet ska införas under kommande år. Lyxshopping tycks vara ett recept som även konkurrenten Viking Line satsar på när man nu öppnar lyxshop på M/S Grace.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.