Malmö: Fotoutställning på Malmö Airport

Med start 27 november öppnas fotoutställningen Crossing Borders på Malmös flygplats. Utställningen består av porträtt av 23 kända svenskar, från Zlatan och Jason Diakité till Torgny Lindgren och Anne Sofie von Otter. Gemensamt för dem är att de vunnit internationell ryktbarhet: artister, idrottsfolk, uppfinnare etc. Bland fotograferna finns också landets mest kända, som Hans Gedda, Denise Grünstein, Sanna Sjöswärd, Magnus Laupa och Thomas Wågström. Samtliga bilder har köpts in till Statens porträttsamling som förvaltas av Nationalmuseum. Statens porträttsamling är världens äldsta nationella porträttsamling och finns sedan 1822 på Gripsholms slott. Samlingen innehåller närmare 5 000 porträtt och växer ständigt. Till utställningen finns en app som fungerar som en audioguide och innehåller bilder, ljudspår och texter till porträtten. Utställningen pågår till 1 mars 2015.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.