Scandic Hotels: Hjärtstartare ska finnas på alla hotell

Varje år drabbas över 10 000 personer av plötsligt hjärtstopp. Chansen att överleva ökar med 2-3 gånger om hjärt- och lungräddning startas i tid och en hjärtstartare finns tillgänglig. Men det kan vara långt till sjukhus och svårt att veta var närmsta hjärtstartare finns. Därför har Scandic installerat hjärtstartare på samtliga svenska hotell och utbildat personal i hjärt- och lungräddning och första hjälpen. Nu får alla kedjans hotell hjärtstartare. Tillsammans med samarbetspartnern Life in Mind vill Scandic skapa en tryggare miljö för sina gäster och för människor i närområdet. Dessutom är hotell ett av få ställen som håller öppet dygnet runt, årets alla dagar.

Under Alla hjärtans dag-veckan, v. 7, är det extra mycket hjärtfokus på Scandic då hotell i Göteborg, Gävle och Karlskrona bjuder in allmänhet, opinionsbildare och media på utbildningsdagar i första hjälpen liksom hjärt- och lungräddning. Hjärtdagarna sker i samarbete med Life in Mind och kommer att hållas på ytterligare hotell under våren. Redan nu hålls öppna utbildningar riktade till småbarnsföräldrar på Scandics storstadshotell. För mer information och anmälan, besök: www.scandichotels.se/hjartstart 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.