Kalmar: Foton från National Geographic på slottet

Några av tidskriften National Geographics mest kända fotografer visar sina bilder på Kalmar slott i sommar. Fishermen Weligama, Foto: Steve McCurry 1995

Några av tidskriften National Geographics mest kända fotografer visar sina bilder på Kalmar slott i sommar. Fishermen Weligama, Foto: Steve McCurry 1995

National Geographic – A new age of exploration är en fotoutställning på Kalmar Slott. Med start 23 maj visas historiska ögonblick och enastående naturbilder från Himalayas höjder till havets djup, från ishavet i norr till de innersta av regnskogarna.

Med National Geographics fotografier kommer världens mångfald till Kalmar, såväl naturen som människor från vitt skilda kulturer. Vi får ta del av människans envisa nyfikenhet och vad den får oss att utstå i vårt utforskande av jordens innersta och yttersta mysterier. Vi möter naturens oändliga storslagenhet. Vi nås av insikten – om vi vill se den – att människan bara är en av många arter på jorden och vilket ansvar vi därav har.

Drygt ett femtiotal fotografier kommer att visas i Förbrända salen. Här visas bilder på bland annat polarfararen Peary från 1909, de första amerikanerna som besteg Mount Everest, raketuppskjutningen mot månen och Jane Goodalls och Dian Fosseys möten med schimpanser och gorillor. Utställningen visar några av världens bästa fotografer såsom Steve McCurry, känd för sin ”Afghan girl”, Jim Brandenburg som med sina starka naturbilder medvetandegör miljöfrågorna och Nick Nicholas som tagit sina bilder i de mest avlägsna hörn av världen. Svenska fotografer som visas är Mattias Klum och Hans Strand.

– Förbrända salen kommer visa upp en skatt av starka fantastiska bilder som inte lämnar oss oberörda. Visst är det glädje att se den kraft naturen har och människan som en del av den men det kan också väcka insikter om vart vi är på väg när det gäller människans självpåtagna herravälde över jorden, säger Mimmi Mannheimer, slottschef på Kalmar Slott.

Utställningen visas i Förbrända salen från den 23 maj till den 1 november 2015. I samarbete med National Geographic och Better Moments.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.