Tanum: Kom till Vitlycke museum för en tidsresa till bronsåldern

Välkommen till Vitlycke museum och Tanums världsarv i sommar - till en historisk upplevelse med utställning, aktiviteter, bronsåldersgård och inte mindre än 500 hällristningsplatser.

Välkommen till Vitlycke museum och Tanums världsarv i sommar – till en historisk upplevelse med utställning, aktiviteter, bronsåldersgård och inte mindre än 500 hällristningsplatser.

Vitlycke museum – mitt i Tanums världsarv – öppnar för säsongen på påskafton 4 april. I år satsar vi hårdare än någonsin på utökad programverksamhet, förlängd säsong och massor av spännande berättarkaféer och aktiviteter för hela familjen. Och i juli öppnas rastplatsen Skräddö – en ny port till världsarvet. Välkommen att göra en tidsresa till bronsålderns värld!

På påskafton rivstartar verksamheten med en föreläsning om de fruktbarhetssymboler som finns bland hällristningarna. Ulf Bertilsson från Svenskt HällristningsForskningsArkiv berättar och ger oss en fördjupad inblick bland riter och ritualer med utgångspunkt i hällristningarna. I Bronsåldersgården är det aktiviteter för barnen som får prova på enklare bronsåldershantverk. Dagen avslutas med en svängig konsert med Swing Tarturo.

BERÄTTARKAFÈER 

På påskdagen bjuder vi in till vårt första av många berättarkaféer som vi kommer ha under säsongen. Vårt första tema är påsktraditioner genom tiderna och föreläsare är Fredrik Skott från Institutet för dialekt och folkminne som berättar och ger en levande beskrivning till hur och varför vi firar påsk.

Andra teman som vi kommer fördjupa oss i under året är Resor i när och fjärran, Magi och offer, Vardagsliv, födelse och död. Besökare får också mer än gärna ta med sig egna historier och dela med oss andra.

MASSOR AV AKTIVITETER HELA SOMMAREN

Sommarprogrammet har utökats med ytterligare vecka. Det blir dagliga guidningar vid Vitlyckehällen, den populära arkeologiskolan har vuxit med ytterligare en dag, familjer kan boka Ett Bronsåldersliv där man får uppleva hur det kunde vara att leva för 3 000 år sedan. Varje dag kan man skjuta pilbåge eller prova något hantverk eller gå på någon av våra föreläsningar vi har under sommaren.

SKRÄDDÖ, EN NY PORT TILL VÄRLDSARVET

I juli blir det invigning av den nya rastplatsen Skräddö vid E6:an som blir ytterligare en port till världsarvet med utställning, informationsplats och möjlighet att göra en spännande tidsresa.

NATTGUIDNING I AUGUSTI

Vi fortsätter även med våra nattguidningar under augusti. Vill man lära sig att bygga sin egen pilbåge har vi en tredagarskurs, eller om man är intresserad av keramiktillverkning på forntida vis så kan man anmäl sig till ytterligare en tredagarskurs som pågår under sommaren.

ELDFEST I HÖST

Även till hösten kommer det att hända mycket på Vitlycke museum, allt från Skördefest med matlagningstävling till intressanta föreläsare och höstlovsaktiviteter för barn. Vi avslutar säsongen 2015 med en Eldfest där vi hyllar elden med bland annat eldskulpturer.

NY SATSNING: CAFÉ SKÅLGROPEN

Café skålgropen på Vitlycke museum kommer att drivas av Ida Malmenheim från Idas restaurang som är utbildad inom maritim gastronomi. Hennes omättliga matintresse står i fokus och hon kommer att utveckla Café Skålgropen till ett bredare utbud.

Idas mat lagas med kärlek och personligt engagemang från grunden. Maten som serveras är ekologiskt och med lokalt producerade råvaror i den mån det var möjligt. Den vegetariska kosten ett specialområde. Från och med maj kommer Ida att servera dagens lunch mellan kl. 12-15.

Välkommen till Vitlycke museum och Tanums världsarv under säsongen – en historisk upplevelse med utställning, Bronsåldersgård och inte mindre än 500 hällristningsplatser i området.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.