Viking Line: Gå till sjöss i sommar!

Det finns många sommarjobb på Östersjöns kryssningsfärjor, Viking Line söker över 500 vikarier, enbart Viking Cinderella behöver 130 personer.

Det finns många sommarjobb på Östersjöns kryssningsfärjor, Viking Line söker över 500 vikarier, enbart Viking Cinderella behöver 130 personer.

Viking Line erbjuda ca 530 sommarjobb. Rederiet har redan fått långt över 1 000 ansökningar. Ett tecken på Viking Lines popularitet som arbetsgivare är även att personalen i genomsnitt jobbat för rederiet i närmare 20 år – men många av dem vill förstås ha semester på sommaren. På fartygen kan man jobba i över 40 olika yrkeskategorier. Den flesta sommarjobb består av restaurang-, köks-, hotell- och butiksuppgifter.

Enbart på kryssningsfartyget Viking Cinderella, som gör dygnkryssningar från Stockholm till Mariehamn på Åland, uppgår rekryteringsbehovet till närmare 130 personer. Fartyget har två egna rekryterare som tar hand om anställningsprocessen. De tjänstgör året om eftersom man kontinuerligt behöver både säsongs- och extrapersonal. Man kan även registrera sin intresseanmälan på vikingline.com för att direkt bli sökbar för rekryterarna på Cinderella för framtida behov.

– Det är något alldeles speciellt att jobba ombord på fartygen, de intensiva arbetsperioderna ger ofta en sammansvetsad arbetsgemenskap. Vi är en stor besättning med en stark känsla av samhörighet. Vi har väldigt roligt tillsammans samtidigt som arbetsuppgifterna varierar mycket, säger Viking Lines sjöpersonalchef, Mikaela Björkholm.

En stor del av sommarvikarierna fortsätter i Viking Lines tjänst både under kommande somrar eller som extrapersonal under året. Många av rederiets anställda har inlett sina karriärer som just sommarjobbare.

RÄTT INSTÄLLNING TILL SERVICE KRÄVS

Sommarjobben på Viking Line gör det möjligt att pröva helt nya typer av jobb, och därför finns det allt fler sökande som har planer på att byta bransch eller som söker nya utmaningar. De långa arbetsperioderna respektive de lika långa ledigheterna – så kallat 1:1-avlösningssystem – gör sommarjobben möjliga att söka för alla i hela landet. Vid sidan av utbildning och språkkunskaper är serviceattityden ett av de viktigaste kriterierna, och därför betonas värderingar och hantering av kundservicesituationer redan i intervjuskedet. Sommarvikarierna får ingående skolning i sina arbetsuppgifter. Anställda vid Viking Line genomgår dessutom rederiets säkerhetsutbildning, eftersom alla personer som jobbar på sjön också har säkerhetsuppgifter i sin arbetsbeskrivning.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.