Lidköping: Jätteloppis med över 250 säljare

Lidköping väntar rekord när årets Jätteloppis arrangeras 18 april.

Lidköping väntar rekord när årets Jätteloppis arrangeras 18 april.

Lidköping vill profilera sig som loppisstad. Med över 250 bokade loppisbord väntas både nytt rekord i antal saker och besökande när Jätteloppis arrangeras i Sparbanken Lidköping Arena på lördag 18 april.

För tredje året i rad är det dags för den ständigt växande Jätteloppisen på Sparbanken Lidköping Arena i Lidköping. Evenemanget har kommit att bli ett mycket uppskattat vårtecken i staden för både dem som både säljer och fyndar.

Evenemanget växer ständigt, och redan nu har över 250 utställare bokat bord på den 6000 kvm stora ytan som finns inne i arenan. Ett nytt rekord för Jätteloppisen.

Med antal bord ökar även utbudet på olika prylar och mojänger av stort och smått. Saker som man näst intill garanterat kommer att hitta är allt från porslinskatter, tv-spel, kläder till vinylskivor. Förhoppningen är att utbudet detta även ska spilla över på besökarantalet.

Nytt rekord i antal besökare?

– Förra vårens Jätteloppis drog över 4000 besökare. Det var långt över förväntan och det visar också att det finns ett mycket stort intresse för loppisar i vårt geografiska område. Eftersom vi ser ett rekord i antal bord förväntar vi även ett rekord i antal besökare, säger Lisa Gustafsson, projektledare och kulturproducent på KulturBruket vid Lidköpings kommun. Som vanligt har vi fri entré, så det är bara att komma!

Målet med Jätteloppisen är att bli en mötesplats dit hela familjen kan göra en helgutflykt.

– De som tar svängen förbi Sparbanken Lidköping Arena har definitivt möjligheten att göra ett och annat fynd. Loppisen är ju inte bara en möjlighet att rensa i sina gömmor och få in en extraslant. Det är ju också en miljövänlig aktivitet i allra högsta grad! Återbruk ligger i tiden, och evenemangets växande popularitet är något speglar detta.

Inte bara loppis

Medan de vuxna botaniserar bland alla borden, finns det även aktiviteter för små ben med lite för mycket spring i.

– Vi önskar så klart att ha ett evenemang där både vuxna och barn har något roligt att göra. Därför har vi ställt ut några hoppborgar där barnen kan leka samt att Restaurang Villa flyttar ner sin verksamhet på arenagolvet.

Tid och plats: 18 april klockan 10.00-15.00 på Sparbanken Lidköpings Arena.

Lidköping – en välkomnande och hållbar kommun

Lidköpings kommun har cirka 38 800 invånare och ligger vid kusten till Sveriges största insjö Vänern.  Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Här, mitt emellan skärgård och landsbygd, lever alla nära vardagen och nära varandra. Samtidigt finns det gott om rum för människor och företag att växa. Livskvalitet och framåtanda mixas med ett hållbart tänkande, en välmående kommun och bästa tänkbara medborgarservice.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.