Stockholm: Gröna Lund, en riktig mardröm!

Nöjesparken Gröna Lund har frågat svenska folket om lycka men frågan är väl om Grönans nya spökhus kommer att göra någon direkt "lycklig", kanske när man kommer ut...

Nöjesparken Gröna Lund har frågat svenska folket om lycka men frågan är väl om Grönans nya spökhus kommer att göra någon direkt ”lycklig”, kanske när man kommer ut…

Snart öppnar Gröna Lund sin nya attraktion ”House of Nightmares” – ett nytt skräckhus där olika mardrömmar väntar på besökarna i de mörka rummen och korridorerna. Inför öppnandet av House of Nightmares ville Gröna Lund ta reda på vad svenska folket drömmer mardrömmar om och hur ofta de drömmer mardrömmar. Idag offentliggörs resultatet av undersökningen. 

4 av 10 drömmer mardrömmar minst någon gång i månaden
När svenska folket fick svara på frågan ”Hur ofta tror du att du drömmer mardrömmar” visade det sig att hela 4 av 10 drömmer mardrömmar minst någon gång i månaden. De yngre, 18-24 år, drömmer oftare mardrömmar än övriga, där 49% drömmer mardrömmar minst någon gång i månaden. Vi ser också att det är fler kvinnor (41%) än män (36%) som drömmer mardrömmar minst någon gång i månaden och pensionärerna är den ålderskategori som inte drömmer mardrömmar lika ofta, där endast 31% drömmer mardrömmar minst någon gång i månaden.

Svarsalternativet ”bli jagad” på förstaplats över värsta mardrömmen
På en lista med 14 olika svarsalternativ över vad som är värst att drömma mardrömmar om, hamnade ”bli jagad” på förstaplats, följt av ”att falla handlöst”, ”att drunkna”, ”mördare”, ”ormar”, ”höga höjder” och ”spindlar”. Fler kvinnor (29%) än män (17%) ansåg att ”bli jagad” var det värsta att drömma mardröm om. Fler personer i glesbygd (12%) ansåg att ”mördare” var det värsta att drömma mardrömmar om, jämfört med den generella siffran för hela landet (7%).

Undersökningen ufördes av Novus, på uppdrag av Gröna Lund, för att ta reda på ofta svenska folket drömmer mardrömmar, samt vad de drömmer mardrömmar om. Undersökningen utfördes 2015 mellan 15 januari-21 januari och omfattades av 1026 webbintervjuer med män och kvinnor i åldrarna 18-79 år i hela riket.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.