Fjällen: STF vill att barn ska testa fjällvandring

STF vill att barnfamiljer blir testpiloter för vandringar och andra upplevelser i svenska fjällen. Foto: Magdalena Lindholm.

STF vill att barnfamiljer blir testpiloter för vandringar och andra upplevelser i svenska fjällen. Foto: Magdalena Lindholm.

Svenska Turistföreningen (STF) söker 250-300 barn i åldrarna 6 – 12 för att testa fjällen i projektet Get Real Kids. Tillsammans med sina föräldrar ska de vara med och utveckla ett barnkoncept för vandringsleder och fjällanläggningar. Get Real Kids passar alla friluftsintresserade familjer och ingen fjällerfarenhet behövs. Målet är att barnen säger ”det är kul i fjällen, hit vill jag åka igen”. Ansökningsdatumen är mellan den 18 – 26 maj.

– Vi tror att det finns mer att göra och utveckla för barnfamiljer som besöker fjällen. Istället för att vi själva ska gissa oss fram eller bara mejla ut ett frågeformulär, vill vi nu lära oss från de små besökarna när de verkligen är på fjället, säger Hans Norén, projektledare Get Real Kids och affärsutvecklare/fjäll på STF

De utvalda familjerna väljer att spendera några dagar på en fjällstation och göra dagsturer, eller vandra en del av Kungsleden. Alla familjekonstellationer är tillåtna så länge det finns två eller tre barn. Som till exempel kan mor- och farföräldrar ta med sig barnbarnen. Vistelsen på fjället bjuder STF på i utbyte mot att barn och vuxna bidrar med erfarenheter och synpunkter.

Många förslag förra sommaren

STF skickade även ut testpiloter förra sommaren, då var det 300 ungdomar som skickades ut till fjälls med målet att ta reda på hur man kunde intressera fler ungdomar att upptäcka fjället. Många bra förslag kom in, och STF har redan startat arbetet med att anpassa fjällverksamheten efter ungdomarnas önskemål.

Anmälan till Get Real Kids öppnar den 18 maj på STFs hemsida:  www.svenskaturistforeningen.se/getreal. Get Real Kids genomförs under veckorna 27,28 och 29. STF-anläggningar som barnfamiljerna får möjlighet att besöka är Grövelsjön, Ramundberget, Abisko och Saltoluokta. För de familjer som ska fjällvandra blir det mellan Nikkaluokta och Vakkotavare.

 

 

 

STF – Vägen till äventyret Sverige

STF vill få människor att upptäcka Sverige. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer samt guida och inspirera till stora och små äventyr kring våra ungefär 350 boenden. Från fyr och fjällstation till skepp och hotell.  STF är en av Sveriges största ideella organisationer med cirka 255 000 medlemmar. En förening med eldsjälar som letar upptäckter vid sidan av vägen, längre in i skogen och högre upp på fjället. Och vårt arbete tar aldrig slut. För det fantastiska med Sverige är att det alltid finns mer att upptäcka! Bli medlem på www.svenskaturistforeningen.seoch stöd vårt arbete så att du och andra kan upptäcka Sverige, både idag och i morgon.
Stötta Kungsleden – bli fadder för 25 kr/metern
Vi på STF gillar Kungsleden men är oroliga över dess framtid. Därför har vi dragit igång kampanjen Stötta Kungsleden – där vi tillsammans bevarar en bit svenskt naturarv. Bli fadder till en del av Kungsleden. För bara 25 kr metern kan du göra skillnad! Besökwww.stöttakungsleden.se för mer information.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 svar till "Fjällen: STF vill att barn ska testa fjällvandring"

    • Redaktionen  2015-06-24 på 12:56 e m

      Hej, jag tycker att du ska börja med att kolla upp STF:s program, de har bl a särskilda seniorvandringar på Kungsleden. Men du kan nog också få många tips genom de regionala turistbyråerna. Det blir allt vanligare med cykling i fjällen, finns i alla svårighetsgrader och kan vara skonsamt för knäna!

      Svara

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.