Kristianstad: Bokfestival med poeter som kan stretcha språket

Kristianstad Bokfestival lockar med många både kända och mindre kända författare och poeter.

Kristianstad Bokfestival lockar med många både kända och mindre kända författare och poeter.  Poeterna Johan Jönsson, Per Thörn och Freke Räihä kommer att ”likt ryska akrobater försöka stretcha språket förbi de fysiska gränserna”.

Årets bokfestival i Kristianstad, 3-5 september har med hjälp av Statens kulturråd under flera år bjudit in många internationellt välrenommerade och prisade poeter. Även i år kan festivalen presentera flera poeter från olika länder.

Från England kommer de två poeterna Bernadine Evaristo och Patience Agbabi vilka har haft stor framgång i sitt hemland. Patience räknas till Storbritanniens mest framstående spoken word poet och Bernadines böcker har inte mindre än 13 gånger utsetts till Book of the year i olika tidningar i England.

En av den norska poesins starkaste röster Steinar Opstad och den rumänske poeten Dimitri Miticov, som i våras bjöds in till Stockholm för att visa upp ung och spännande rumänsk poesi, kommer vara på plats. Två svenska poeter, Marie Lundquist och Agnes Gerner följer med för att översätta Opstad respektive Miticov, men kommer också läsa egen lyrik. Marie Lundquist har gett ut sammanlagt åtta böcker, de flesta diktsamlingar. Agnes Gerner nominerades till Borås tidnings debutantpris 2014 och tilldelades Katapultpriset 2014 för diktsamlingen Skall.

Ett eget rum tar också plats på årets bokfestival. Där kommer poeterna Johan JönssonPer Thörnoch Freke Räihä att likt ryska akrobater försöka stretcha språket förbi de fysiska gränserna.

Kristianstad bokfestival går av stapeln den 3 september till den 5 september 2015.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.