Lidköping & Vänern: Vänervecka i alla 14 kommuner runt Vänern

Det finns många sätt att njuta av Vänern – många av dem visas när de 14 kommunerna runt sjön arrangerar Vänernveckan.

Det finns många sätt att njuta av Vänern – många av dem visas när de 14 kommunerna runt sjön arrangerar Vänernveckan.

Vänerveckan, 31 maj till 7 juni, arrangeras för tredje året i rad, avsikten är ett evenemang för hela familjen att uppmärksamma livet i och runt Sveriges största insjö. Vänerveckan är fylld med aktiviteter för såväl gammal som ung och pågår i alla 14 kommuner runt hela Vänern. Syftet är ”att skapa stolthet kring Vänern” och att öka kunskapen om Vänerns betydelse. Invigningen av veckan kommer i år ske i Sjötorp den 31 maj med varierande aktiviteter.

– Vänern är en viktig del av vår tillväxt och vi vill genom denna vecka uppmärksamma dess tillgångar och visa vad sjön har att erbjuda. Vi kommer satsa extra mycket på skolorna i år för att få med deras delaktighet och engagemang under veckan – säger Elin Granath, projektledare för Vänerveckan.

Under Vänerveckan har alla 14 kommuner runt Vänern samt en rad olika aktörer aktiviteter och evenemang för alla åldrar.

– Det är roligt att se intresset för veckan från olika föreningar med sina eldsjälar, både återkommande som nya vill deltaga och uppmärksamma Vänern – säger Elin Granath, projektledare för Vänerveckan.

Vänerveckan i Lidköpings kommun

Under Vänerveckan kommer du att få uppleva allt från utställningar, vandringar till tipspromenader, prova på-aktiviteter och få chansen att besöka ett segelfartyg. Vänermuseet bjuder även på ett program med bland annat strandkonst och annat roligt för allmänheten att delta i.

Vänerveckan är ett samarbete mellan Vänermuseet, Region Värmland samt Västra Götalands Regionen.

 

Lidköping – en välkomnande och hållbar kommun

Lidköpings kommun har cirka 38 800 invånare och ligger vid kusten till Sveriges största insjö Vänern.  Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Här, mitt emellan skärgård och landsbygd, lever alla nära vardagen och nära varandra. Samtidigt finns det gott om rum för människor och företag att växa. Livskvalitet och framåtanda mixas med ett hållbart tänkande, en välmående kommun och bästa tänkbara medborgarservice.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.