Malmö: Malmö Garden Show både för njutning och nytta

På Malmö Garden Show kan du både njuta och lära dig mer om trädgård.

På Malmö Garden Show kan du både njuta och lära dig mer om trädgård.

Fredag 29 maj öppnar Malmö Garden Show med invigningstal av Stadsträdgårdsmästare Ola Melin kl. 10.00. Malmö Garden Show är ett årligt återkommande arrangemang. I år är det femte gången för denna trädgårdsfest med idéträdgårdar och inspirationsbalkonger bland äppelträden i Slottsträdgården. Förra året lockades närmare 50 000 besökare.

Inspirerande balkonger och idéträdgårdar


Malmö Garden shows balkongutställningar är snygga och smarta kreationer. Här erbjuds allt från balkongen som liknar ett vardagsrum; den urbana nomadens näste, där allt som odlas kan tas med – till en vän, till en granne eller om du ska flytta till en ny plats. Eller en – bokstavligt talat – jordlös balkong, där allting kan ätas. Perfekt för den stressade stadsbon som vill njuta av hemmaodlade grönsaker fria från långa transporter och trista bekämpningsmedel.
Trädgårdsutställningarna är skapade av designers, trädgårdsmästare och landskapsarkitekter, merparten svenskar; men varje år deltar minst ett internationellt namn. Slottsträdgårdsmästare John Taylor lovar att årets upplaga blir minst lika innehållsrik som förra årets:
– I år välkomnar jag min landsman David Wyndham Lewis som utställare under Garden Show. David är en känd engelsk trädgårdsdesigner och har bland annat vunnit priser på Chelsea Flower Show, som är världens mest berömda trädgårdsutställning.

Under Malmö Garden Show bjuder vi på trädgårdskultur på hög nivå, samtidigt som Malmö profileras som en grön stad.
– Arrangemanget är ett sätt att främja hortikultur och odling och visar därför något av det bästa Sverige kan erbjuda i form av trädgårdsdesign, säger John Taylor.
Med fri entré och en bred intressegrund gör vi det möjligt för så många malmöbor som möjligt att besöka arrangemanget och öppna därmed upp för nya möten. Malmö Garden Show är även ett sätt att bemöta det stora trädgårds- och odlingsintresset som många av våra invånare delar.

Barnens Garden Show 

I år erbjuder vi ännu fler aktiviteter för hela familjen, där även barn får en möjlighet att utforska sitt odlarsinne. Barnens Garden Show ger de yngsta besökarna en chans att upptäcka odlarglädje och inspiration på många kreativa sätt. På Barnens Garden Show kan barnen bygga kojor, plantera och pyssla eller springa av sig i någon spännande och fartfylld tävling. Hela familjen kan delta i trädgårdsspel som krocket, kubb, boule och annat kul. Dessutom musik, barnteater, stora maskiner och en massa annat skoj.

Med Food Trucks, workshops och marknad

Trädgård och odling hänger nära ihop med mat och gastronomi. Detta uppmärksammas förstås på Malmö Garden Show. I år kan du avnjuta mat, dryck, glass och fika från olika Food Trucks på Malmö Garden Show Food Court. Där serverar våra mathantverkare ett stort utbud av egenproducerade läckerheter från trakten. Det genuint skånska mixas med internationella traditioner. Här kan man både äta på plats eller köpa med sig hem.

På Malmö Garden Shows trädgårdsmarknad kan du handla såväl ovanliga som vanliga plantor av, mestadels, lokala producenter.

Om det kliar i fingrarna kan man besöka någon av våra tre workshoppar. För den som är mer inne på kontemplation erbjuds stillsam musik under trädkronorna.

Öppet: fredag 29 maj kl. 10.00-18.00, lördag 30 maj och söndag 31 maj kl. 10.00-16.00.
Fri entré alla dagar

www.malmogardenshow.se

https://www.youtube.com/watch?v=hUBMsaVcimc

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.