Semestertrender 2015

STF vill att barnfamiljer blir testpiloter för vandringar och andra upplevelser i svenska fjällen. Foto: Magdalena Lindholm.

STF vill att barnfamiljer blir testpiloter för vandringar och andra upplevelser i svenska fjällen. Foto: Magdalena Lindholm.

Sommaren och semestern är nära! På www.resaisverige.se berättar vi om trender och nyheter inom svensk turism. Mycket talar för att rekordmånga svenskar väljer att semestra i Sverige – här räcker våra pengar nu betydligt bättre, jämfört med dyrare euro, pund och dollar.

 

Sök och du skall finna!

I urvalet av våra nyhetsnotiser kan du både finna de större utvecklingstendenserna inom svensk turism, liksom de mer specifika nyheterna inom olika delar av turismen, eller besöksnäringen som en del vill kalla turismen. På Resisverige.se hittar du i den övre ämnesraden rubriker som: ”Bo & Äta”, ”Attraktioner” etc. I den högra spalten finns mer detaljerade ämnen under ”Läs mer om:”. Sedan har du förstås även en sökruta för fritt formulerade sökord.

Våra senaste nyheter finns i sidans dominerande fotokarusell och allt som vi skrivit hittas förstås också under rubriken ”Arkiv”. Mitt på sidan ligger rubriken ”Våra bästa tips!”, här har redaktören helt nyckfullt valt sina favoriter.

Så skapas nyheter

Någon undrar kanske hur våra nyheter skapas. Då ska jag helt ärligt erkänna att de flesta notiser kommer direkt från svenska resmål, reseföretag, organisationer etc. Dessutom söker vi i övriga media, deltar i presskonferenser och har egna kontakter i turistindustrin. Läsare och aktörer inom turismen är mycket välkomna med nyhetstips, synpunkter och pressreleaser till: redaktionen@resaisverige.se.

Trend 1: Camping

Campingplatserna slog rekord i somras och väntar nu ännu fler gäster denna sommar. Försäljningen av husvagnar och husbilar ökar mer här i Sverige än någonstans i Europa.

Klicka här för nyheter om: ”Camping

 

Trend 2: Lockande sommarfjäll

Fjällen har haft en fin vintersäsong men här har man varit kreativa för att även locka sommarturister. Cykling håller på att bli en fjällsport. Många skidliftar och linbanor har byggts om för att kunna ta cyklister upp till toppen och sedan finns det cykelvägar utför, både för tuffingar och barnfamiljer. Ta gärna en titt på Funäsdalens nya linbana. Sommarfjällens största och mest uppfinningsrika turistvärd finner vi hos Svenska Turistföreningen, STF som i sommar särskilt satsar på barnfamiljer och har 17 nya vandrarhem.

Klicka här för nyheter om:Fjäll”:

 

Trend 3: Skärgårdslinjer i öst och väst

I sommar kommer nya, spännande båtlinjer som öppnar både Stockholms och Göteborgs skärgårdar för oss som inte har egen båt. Sedan har vi givetvis alla våra rederier som kryssar från svenska hamnar, det räknar vi helt fräckt också som svensk turism!

Läs mer om skärgårdsbåtar i öst och väst:

Klicka här för att läsa om: Skärgårdslinjen på västkusten

Klicka här för att läsa om: Båtlinje genom Stockholms skärgård

Klicka här för att läsa mer om: Kryssning

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.