Göteborg: Konstutställningar på Gothia Towers

Göteborgs paradhotell, Gothia Towers visar i sommar en rad konstutställningar, här handlar det om Animal Parade till förmån för utrotningshotade djur. Men prova även gärna deras räckmacka, den går inte av för hackor!

Göteborgs paradhotell, Gothia Towers visar i sommar en rad konstutställningar, här handlar det om Animal Parade till förmån för utrotningshotade djur. Men prova även gärna deras räckmacka, den går inte av för hackor!

Gothia Towers egna konstgalleri, The Gallery har konstutställningar hela sommaren. Även i lobbyn och restaurangerna pågår utställningar.

Just nu är det Animal Parade på Gothia Towers – tre elefanter och två noshörningar finns i huset, runt om i lobbyn och på restaurang Incontro. Det är The perfect world foundation som är på besök och gör en stor insats i att skapa eftertänksamhet, uppmärksamhet och för att samla fonder till att rädda utrotningshotade djur.

Djuren är konstverk. Det finns bland annat en ”dala-elefant” skapad av Grannas AB i Mora, företaget som i snart 100 år har tillverkat Dalahästar, Sveriges nationalsymbol. En annan av elefanterna är “Galadriel”, Ljusets Drottning, skapad av fantastiska Helena Blomljus vars vision är att sätta en glimrande guldkant på livet.

Animal Parade finns på plats t.o.m. 16 augusti.

Samtidigt har Ljungbergs Factory en utställning i The Gallery på Gothia Towers och berättar sin historia från år 1834 tills idag och visar upp ett kollage av fantastiska mönster från Sveriges främsta textila designers. Utställningen pågår till 2 augusti. Men det är inte tomt i galleriet länge – redan den 4 augusti startar nästa utställning. Anders Wester kommer på besök och ställer ut sina Göteborgsfoton. ”Göteborg genom mina ögon”. Fantastiska foton över Göteborg och stadens alla vinklar och vrår. Utställningen pågår 4-22 augusti.

För mer information:
www.gothiatowers.com/the-gallery/

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.