Stockholm: Livrustkammaren länkar med QR-kod till Wikipedia

Kröningen, en ceremoni ägnad enbart kung och drottning, utformades med gammal kristen symbolik , blandad med profana antika element. Kröningar har förekommit i Sverige sedan 1200-talet. Drottningarna Kristina liksom Hedvig Eleonora har använt denna .

Kröningen, en ceremoni ägnad enbart kung och drottning, utformades med gammal kristen symbolik , blandad med profana antika element. Kröningar har förekommit i Sverige sedan 1200-talet. Drottningarna Kristina liksom Hedvig Eleonora har använt denna .

Föremålen i Livrustkammaren bär på berättelser om svunna tider, och tar med oss på en resa bakåt i tiden. Till pampiga bröllop, stora krig och kallblodiga mord. Vid utvalda föremål i basutställningen finns nu QR-koder placerade, som leder den scannande besökaren till Wikipedia och massor med extra information.

Syftet med att lägga informationen på just Wikipedia är att vi vill visa de bredare perspektiven och guida den nyfikne till händelserna som format vår gemensamma historia. Genom QRpedia, Wikipedias QR-koder, levereras en artikel på det språk telefonen är inställd på – förutsatt att artikeln finns översatt till just det språket. Om inte får besökaren artikeln på engelska. Vem som helst kan översätta artiklarna, och vem som helst kan redigera dem. Ytterligare ett sätt att bredda perspektiven, tycker vi. Läs mer om projektet och om vilka de aktuella artiklarna är här.

Länken till projektet är denna: http://livrustkammaren.se/sv/qr-pedia-i-livrustkammaren

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.