Västerås: Tre dagars bilfest – Power Big Meet

Det är 31:a året för bilfesten Power Big Meet i Västerås, 2-4 juli.

Det är 31:a året för bilfesten Power Big Meet i Västerås, 2-4 juli.

Det är 31:a året som amerikanska klassiska bilar rullar in i Västerås för en härlig bilfest, 2-4 juli. Power Big Meet är en av de största träffarna för amerikanska bilar i världen och lockar bilentusiaster världen över. Förutom bilbedömning och Europas största prylmarknad, Power Swap Meet, pågår en mängd aktiviteter såsom drive-in vigslar, finbilscruising och en laglig burnout.

Utställning och Power Swap Meet: 

Utställning av bilarna äger rum på Johannisbergs flygfält och på fredag och lördag sker bedömningen för att utse vinnare i 11 klasser. Kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck, delar ut The City of Västerås Award. Med en 5 km lång marknadsgata, Power Swap Meet, med cirka 600 säljare finns alla chanser att hitta åtråvärda bildelar och bilrelaterade prylar.

Finbilscrusing: 

På fredagen kl. 17:00 är det start för den klassiska finbilscrusingen på Sjöhagsvägen och genom Västerås City. 200 utvalda bilar rullar fram och visar upp sig där allmänheten tillsammans med en jury röstar fram den finaste bilen genom en SMS röstning.

Drive-in vigsel och dop: 

Under fredagkvällen mellan kl. 19:00-22:00 finns det möjlighet vigas eller döpas på Färjkajen Det var i Västerås det började 2008, världspremiär av just denna typ av vigslar och dop. Förra året vigdes 32 par av prästen och initiativtagaren Jerker Alsterlund och åtta av hans kollegor från Svenska kyrkan.

Crusing: 

Arrangeras under fredagen och lördagen kl. 17:00 och 01:00. Dags för västeråsarna att njuta av spontancrusingen längs vägkanten.

Laglig burnout: 

På Hällaområdet finns det möjlighet att delta och spana in en spontan bilutställning och den lagliga burnouten. Förra året uppskattades besökssiffrorna till 10 000-12 000 personer. Burnouten pågår alla dagar kl. 17.00–03.00.

Power Meet Radio: Power Meet Radio 93,7, sänder live mellan kl. 17:00-01:00 med musik, trafikmeddelanden och olika reportage.

Klimatkompensation:  Västerås stad klimatkompenserar evenemanget via Västerås & Co genom att köpa utsläppsrätter motsvarande 100 ton koldioxid av den utsläppskvot som Eu Bestämt gäller för 2013-2020 från Svenska Naturskyddsföreningen. Det betyder att motsvarande mängd låses in som ingen annan kan utnyttja. På så vis bidrar staden till att minska utsläppen av klimatpåverkande utsläppsgaser.

Aktuella länkar:

Power Big Meet Johannisberg

Samlad information om cruising och övrigt

Länk till årets Power Meet Tidning

 

Västerås & Co har till uppdrag att marknadsföra Västerås som en attraktiv destination att besöka och att mötas i. Västerås & Co ska bidra till att stärka Västerås attraktionskraft som leder till att fler vill etablera sina företag och att fler vill bosätta sig, arbeta samt studera i staden. Västerås & Co tillhör Västerås stads bolag Etablering Västerås AB.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.