Göteborg: Skandinaviens mest underskattade stad?

Här är några topplistor där Göteborg placerats bland toppdestinationer.

Här är några topplistor där Göteborg placerats bland toppdestinationer.

Här är några internationella topplistor där Göteborg placerats högt. Det handlar ofta om att väcka nyfikenhet på vår destination ute i världen. För den som vill uppleva något nytt.

Topplistor är extremt populära både bland redaktioner och bland läsare. Varje redaktion vill gärna hitta det nya och okända resmålet och läsarna gillar att dela listor. Här är några som dykt upp i nyhetsflödet:

1. Tio städer varje resenär borde besöka i Europa

Här hamnar Göteborg i fint sällskap av städer som av nån anledning anses vara ”overlooked”. ”Gothenburg is a cooler, less-expensive version of Stockholm. Boasting a creative atmosphere, this city offers eye-catching architecture, street art and artisan shopping amongst other things.”

2. De 14 fräckaste hotell-takterasserna i världen

Det finns fantastiska takterasser på hotell i Singapore, Bangkok, Rom, New York, Dubai och… ja, faktiskt, Göteborg. Ingen dålig lista att hamna på. Grattis till Clarion Hotel Post som lyckades med den bedriften.

3. Världens 15 bästa (men okända) mountainbike-destinationer

Allt fler söker aktiva semestrar och MTB-cykling är en snabbt växande sport. I våras besöktes Göteborg av Greg Heil som jag skrev om i bloggen här. Hans reportage från besöket gjorde också att vi hamnade på listan över bästa MTB-destinationer under radarn.

4. Vad vi lärde oss på Way out West

Juvelen bland musikfestivaler, Way out West, hamnar ofta på olika listor över de bästa/mest innovativa/spännande festivalerna. Här är det en av årets besökande bloggare som listat vad hen lärt sig under besöket. Till exempel att Stay out West är en fantastisk uppfinning.

5. Besök Skandinaviens mest underskattade stad

Hellre underskattad än överskattad. I år har Göteborg slagit alla besöksrekord men för läsarna av New York Post så är vi förmodligen en vit fläck på kartan. Här får de åtta skäl att resa hit.

6. Världens tio bästa hotellfrukostar

Att vakna upp på morgonen och äta en av de tio godaste frukostarna i världen. Vem vill inte göra det? Daily Mirrors lista slår fast att ett av göteborgshotellen kan erbjuda detta. Klicka på länken och kolla vilket!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.