Malmö: Bästa pilsnerbaren – Bishop Arms Gustav

Glada miner när Malmöpuben Bishop Arms Gustav utsågs till Årets Bästa Pilsnerbar.

Glada miner när Malmöpuben Bishop Arms Gustav utsågs till Årets Bästa Pilsnerbar.

Fyra barer fick högsta möjliga poäng i de regelbundna kontroller som Pilsner Urquell gör hos samtliga ställen som serverar den tjeckiska originalpilsnern. Bland de nominerade har svenska ölälskare röstat fram vinnaren som presenterades på Stockholm Beer and Whisky Festival. I tävlingen bedöms bland annat ölets färskhet, smak, utseende och temperatur.

– Det är väldigt roligt att få ta emot ett pris och belönas för något som vi jobbar så hårt med. Kvalitet är A och O hos oss på Bishop Arms Gustav och det märker även våra gäster, säger Marjana Kozul, krögare på The Bishops Arms Gustav i Malmö.

Vid Pilsner Urquells kontroll gås 20 olika punkter igenom. Minst 88 av totalt 100 poäng krävs för att ha en chans till nominering i Bästa Pilsnerbar. För att uppnå full poäng ska exempelvis smaken innehålla de karismatiska dragen av sötma, bitterhet och karamellisering, temperaturen i en upphälld pilsner ska vara mellan fyra och åtta grader och skummet ska fastna på glaset.

– Dessa kontroller gör vi inte för att kontrollera våra kunder, utan för att kunna garantera konsumenten att vår produkt alltid håller högsta kvalitet och att de alltid kan känna sig trygga, säger Rasmus Karlsson, testansvarig, Pilsner Urquell. Övriga nominerade barer:

  • Bar Central, Stockholm
  • Tjoget, Stockholm
  • Steampunk Bar, Göteborg

Ofiltrerad Pilsner Urquell kontrolleras varannan vecka och den filtrerade fatölen varannan månad. Pilsner Urquells tekniker spolar rent alla slangar varannan vecka, vilket är den mest frekventa rengöringen i branschen, dubbelt så ofta som närmaste konkurrent.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.