SkiStar i samarbete med Pantamera gav 20 000 barn en skidupplevelse

Alla På Snö är ett projekt för att locka skolbarn att åka skidor. En stor del av pengarna bakom kommer från pantinsamling i Skistars anläggningar i Åre, Vemdalen och Sälen.

Alla På Snö är ett projekt för att locka skolbarn att åka skidor. En stor del av pengarna bakom kommer från pantinsamling i Skistars anläggningar i Åre, Vemdalen och Sälen.

Hela 20 000 fjärdeklassare fick under 2014-2015 chansen att kostnadsfritt uppleva skidåkning. Projektet Alla på Snö sponsras av SkiStar och en stor del av pengarna kommer från samarbetet med Pantamera. Ett unikt samarbete som främjar hållbarhet ur såväl miljö- och hälsomässiga som sociala perspektiv.

Sedan fem år har Pantamera samarbetat med svenska skidanläggningar i syfte att underlätta återvinning av burkar och PET-flaskor. Intresset för att i organiserad form samla in gästernas pant har ökat för varje säsong. Den totala panten från SkiStars svenska skiddestinationer Sälen, Åre och Vemdalen skänks för hälsofrämjande syfte.

Förenar hållbara intressen

Den gångna säsongen samlade SkiStars skiddestinationer i Vemdalen, Sälen och Åre in drygt 270 000 förpackningar. Linda Morell, PR-chef för SkiStar menar att samarbetet med Pantamera har många fördelar.

– SkiStar värnar om hållbarhet av alla slag. Vi värnar om vår fjällmiljö och därav miljöfrågor och uppmanar våra gäster att panta. Vi vill också inspirera till hälsofrämjande aktiviteter, gärna med vår fantastiska fjällvärld i fokus. Samarbetet med Pantamera förenar våra intressen. Vår egen hantering förenklas tack vare våra pantigloos, gästerna kan bidra till att hålla naturen ren samtidigt som vi har förmånen att kostnadsfritt erbjuda barn (fjärdeklassare) skidåkning tack vare de insamlade pantpengarna som går till Alla på snö, ett projekt tillsammans med Svenska skidförbundet.

Viktiga samarbeten

Carita Classon, produktchef för Pantamera är glad att intresset för återvinning hela tiden ökar och att insamlingen verkligen gör skillnad.

– Att aktivt arbeta med återvinning av burkar och PET-flaskor är ett utmärkt sätt att visa hur man tar sig an miljö- och hållbarhetsfrågor. Pantamera erbjuder olika koncept för pantinsamling och vi gläder oss åt att alltfler skidanläggningar ansluter sig till oss.

Många av våra samarbetspartners skänker slanten till välgörande ändamål och att pengarna går till naturupplevelser och snöglädje för barn känns både kul och nyttigt, säger Carita Classon.

Detta är Alla på snö:

  • Genom att ansöka erbjuds gratis dag på snö för fjärdeklassare i Sverige
  • Totalt sedan 2009 har 71 000 barn i Sverige har fått uppleva snöglädje genom projektet Alla på snö
  • Sedan starten 2009 har 2 650 ungdomar deltagit som Alla på snö-ledare vilket är gymnasieungdomar som leder och lär ut till fjärdeklassare
  • Mer information på Alla på snös hemsida

 

 

Kort om SkiStar:

SkiStar AB (publ), vars B-aktier är noterade på Nasdaq OMX Mid Cap Stockholm, äger och driver skidanläggningar på alpindestinationerna SälenÅre och Vemdalen i Sverige samt Hemsedal och Trysili Norge samt Hammarbybacken i Stockholm. Marknadsandelen är i Sverige 53 %, i Norge 31 % och totalt i Skandinavien 43 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Övriga verksamheter är logiförmedling, skidskola och skiduthyrning.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.