Viking Line: Satsar på rena nordiska smaker

Viking Lines interna kocktävling om bästa nordiska meny vanns av Viking Graces två talangfulla souschefer Maarit Juvonen och Hanna Suonpää. Den nya menyn serveras från 1 oktober.

Viking Lines interna kocktävling om bästa nordiska meny vanns av Viking Graces två talangfulla souschefer Maarit Juvonen och Hanna Suonpää. Den nya menyn serveras från 1 oktober.

Den nordiska maten är i ropet och aldrig tidigare har mattävlingarna duggat så tätt. I tv-program, tidningar och nu också till havs. För en tid sedan utlyste Viking Line en stor intern mattävling där alla kockar i hela flottan fick chansen att delta. Uppdraget var att göra rätter komponerade med delikatesser från den nordiska naturens eget skafferi och vann gjorde Viking Graces två talangfulla souschefer Maarit Juvonen och Hanna Suonpää.

1/10 2015–29/2 2016 kan du avnjuta deras magnifika meny ombord i a la carte restaurangerna.

 

Viking Lines nordiska meny

Förrätter:

  • Sockersaltad sik på ärtpuré med sikrom, citronmajonnäs och svartbrödssmulor eller
  • Mandelpotatis-purjolökssoppa med knaperstekt rökt sidfläsk, äppeltärningar, vattenkrasse och örtolja eller
  • Lågtempererad lax med palsternackspuré, rödbeta, laxrom och dillmajonmäs eller
  • Ölgravad renfilé med enbärspudding, lingonpuré och jordärtskockachips

Varmrätter:

  • Stekt torsk med blåmusselsås, sikrom, blomkålspuré och fänkål eller
  • Älginnanlår med sky, kroppkaka, brynt smör och rostade morötter eller
  • Lättrökt norsk fjordlax med citronhollandaisesås, kroketter på kungskrabba serverat med jordärtskockspuré, fänkålscrudité samt picklad gurka eller
  • Helstekt oxfilé rullad i viltcrisp, oxkind och murklor samt selleripuré eller
  • Hjortfilé med lingonsky och rödbeta på tre sätt samt puré på palsternacka eller
  • ”Renlägg au vin” – långkokt renlägg i rödvin med pärllök, rökt sidfläsk, Norrländsk ostronskivling, rosmarin, vitlök, persilja och lapskojs eller
  • Pankofriterade kikärtskroketter med rostade morötter, cocktailtomat och soyabönsvinägrett

Desserter:

  • Rårörda blåbär med blåbärssorbet och Skyr smaksatt med vitchoklad samt marängcrisp eller
  • Surmjölkglass smaksatt med citron, Hannas sockerkaka, havtornskräm och linfröflarn eller
  • Rostad nordisk mysli, myltade skogsbär med vaniljcrème och åkerbärssorbet eller
  • Karamelliserad kalvdans med hjortronmylta eller
  • Handgjorda praliner från Åland med Nordiska smaker

Obs! På Rosella serveras en något mindre meny än ovan.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.