Biluthyrning: Gratis hyrbilar från Hertz

Skjutsgruppen är en ideell rörelse för privatpersoner som genom samåkning vill öka det miljövänliga resandet. Nu lägger Hertz in sina hyrbilar i systemet. Det gäller bilar som ska köras tillbaka till sin ursprungsplats, de kan då utnyttjas utan kostnad, berättar Hertz marknadschef Anders Tärnell som hävdar att Hertz är först i Europa med detta.

Skjutsgruppen är en ideell rörelse för privatpersoner som genom samåkning vill öka det miljövänliga resandet. Nu lägger Hertz in sina hyrbilar i systemet. Det gäller bilar som ska köras tillbaka till sin ursprungsplats, de kan då utnyttjas utan kostnad, berättar Hertz marknadschef Anders Tärnell som hävdar att Hertz är först i Europa med detta.

För första gången i Europa kan nu Hertz hyrbilar bli gratis samåkningsbilar. Från och med oktober erbjuds privatpersoner att köra tillbaka hyrbilar gratis – och med Skjutsgruppens filosofi fylla upp alla tomma platser. Utöver det kommer alla som hyr en bil hos Hertz erbjudas fylla upp resterade platser med samåkare.

– Våra hyrbilar ska tillbaka till sin ursprungsplats och brukar köras med minst fyra tomma platser. Att erbjuda både bilen och platserna gratis till skjutsgruppare är både bra för miljön och för individen, säger Anders Tärnell, marknadschef på Hertz.

De gratis hyrbilarna finns nu bland sökresultaten på www.skjutsgruppen.nu , tillsammans med all kollektivtrafik i Sverige och privatpersoners samåkningar. Att på det här sättet samla både offentlig sektor, privat sektor och civilsamhället i samma sökverktyg är unikt i Europa.

– Det är första gången det här görs i Europa, vilket redan nu börjar uppmärksammas internationellt, konstaterar Anders Tärnell.

Skjutsgruppen är en ideell samåkningsrörelse som samlar över 60 000 deltagare. Rörelsen betonar vikten av att både privat och offentlig sektor möter civilsamhället.

– Samåkning betyder att samarbeta. Våra 60 000 deltagare delar på “vilande resurser”, det vill säga outnyttjad kapacitet, i sina privata fordon. Nu gör vi samma sak med Hertz hyrbilar genom att fylla upp alla tomma platser, säger Mattias Jägerskog, grundare av ideella samåkningsrörelsen Skjutsgruppen.

Från och med oktober erbjuds alla som hyr en bil hos Hertz att fylla upp resterade platser med skjutsgruppare. Från och med idag kan skjutsgruppare köra tillbaka Hertz hyrbilar till sin ursprungsplats gratis. Se hur det fungerar live på Skjutsgruppen: www.skjutsgruppen.nu

 

Hertz har hyrt ut bilar sedan 1918. Idag har vi cirka 8 800 uthyrningskontor i 150 länder. I Sverige har vi funnits sedan 1960 och vi kan i dagsläget erbjuda biluthyrning på 220 uthyrningskontor fördelade på 125 orter över hela landet. Hertz i Sverige är franchisetagare till Hertz International och ett företag inom Volvo Personvagnarsfären. För mer information, besök www.hertz.se/omhertz

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.