Östersund: Quality Hotel Frösö Park ska få ett spa med jämtkänsla

En av Sveriges främsta arkitekter, Thomas Sandell, har fått uppdraget att inreda det nya spaet på nyöppande

I december öppnas Quality Hotel Frösö Parks nya Spa, välkände arkitekten Thomas Sandell har fått uppdraget att ge spaanläggningen en jämtländsk prägel.

I december öppnas Quality Hotel Frösö Parks nya Spa, välkände arkitekten Thomas Sandell har fått uppdraget att ge spaanläggningen en jämtländsk prägel.

, Östersund, Jämtland. Frösö Park Spa, som öppnar i december, är inspirerat av Jämtlands kontrastrika natur och jämtländska hälsotraditioner.

– Jämtländsk enkelhet, trä, sten och dimma har varit inspiration i mitt arbete med Frösö Park Spa, säger Thomas Sandell.

Thomas Sandell formger även möbler till spaet, bland annat en unik vilstol tillverkad av träd från omgivningen. Vilstolen sätter karaktären i spamiljön med sin självklara form och med mycket materialkänsla. Hermansson Hiller Lundberg arkitekter i Stockholm är ansvariga för bygget och det är Krokoms Träindusti och Wikners i Persåsen som specialtillverkar både möbler och övrig inredning.

– Vi vill skapa en förnimmelse av Jämtland. Gästerna ska skickas ut i vårt vackra karga klimat och sedan komma in i det varma omfamnande spaet. Vi tror på att både höja pulsen och sänka pulsen, säger Björn Hemmingsson, vd Quality Hotel Frösö Park.

Thomas Sandell är en av Sveriges främsta och mest uppmärksammade arkitekter och formgivare. Han har bland annat ritat Tree Hotell i Harads, Gåshaga brygga på Lidingö och inredningar till Moderna Museet, Elite Hotell Örnsköldsvik, restaurangerna The Flying Elk och Miss Voon i Stockholm. I raden av olika designutmärkelser finns bland annat 11 stycken Utmärkt Form 1984-2011 och tyska Red Dot Award 2001. Thomas Sandell har också arbetat med flera svenska och internationella möbelproducenter som Capellini, Svenskt Tenn, Asplund, Room och Ikea.

 

 

Quality Hotel Frösö Park är ett nytt mötes- och hotellkoncept med fokus på nya mötesmiljöer i kombination med träning och spa. Hotellet öppnade i maj 2015 och är beläget på ön Frösön i Storsjön, Östersund med utsikt över fjällvärlden. Upplevelsehotellet ligger 3 minuter från flygplatsen och har 202 rum, 700 bäddar och 10 sviter. Tillsammans med Frösö Convention Center, med lokaler för kongresser, mässor och events, finns plats för 4 400 gäster. 
www.frosoparkhotel.se

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.