Birka Cruises inviger ny vinterträdgård i vinter

Birka Cruises ska göra om sitt översta däck till vinterträdgård.

Birka Cruises ska göra om sitt översta däck till vinterträdgård.

Birka Cruises nylanserar skärgårdens nya mötesplats, 875 kvm stora Terrassen by Birka. Svensk design kryddad med vinbar, svenska tapas och sol. Det är några av ingredienserna i design av formgivaren Alexander Lervik.
Det betyder dessutom en helt ny arena för banketter och specialevenemang i Stockholm.

– Vi svenskar älskar våra uterum och gör allt för att förlänga sommarkänslan. Det tar vi fasta på när vi nu gör om fartygets vackraste plats, vårt 875 kvm stora inglasade poolområde med vidunderlig utsikt, säger Satu Andersson, VD Birka Cruises.

– Vi behåller poolensolarna och glastaket men gör om hela ytan till en äkta vinterträdgård i svensk design med inslag av Medelhavet.

Den 29 januari står vinterträdgården klar. Formgivaren och ljusdesignern Alexander Lervik står för all design och möblerna. Möbeltyget är gjort speciellt för Birka Cruises av Maria Åström.

På förmiddagen fungerar vinterträdgården som en relaxavdelning med pool och solgaranti, medan den på eftermiddagen blir ett vardagsrum med svenskt fika och utsikt över skärgården. Kvällstid förvandlas den till loungebar med svenska tapas, vin och cocktails.

Nya möjligheter för möten och event

– Vår nya vinterträdgård skapar också helt nya möjligheter för vårt växande företagssegment. De efterfrågar både avskilda rum för mindre sällskap men också banketter och event för upp till 500 personer, säger Satu Andersson.

Rederiet fortsätter därmed satsningen på skärgårdstema, svenska smaker och svensk design i samarbete med formgivaren Alexander Lervik.

Under dockningen av fartyget i januari investerar Birka Cruises totalt 26 MSEK i renovering och ombyggnation av fartyget M/S Birka.

Länk webben: https://www.birka.se/mat-dryck/terrassen-by-birka/

Fakta Terrassen by Birka:

 • Terrassen by Birka öppnar i den nya designen den 29/1 2016
 • 875 kvm vinterträdgård med glastak som kan öppnas
 • Pool, jaccuzzi, bastu och artificiella solar
 • Tre barer, varav en cocktailbar med havsutsikt
 • Vinbar med svenska tapas och butik. Vinbaren kan bokas för specialarrangemang, chambre separée-middagar och vinprovningar
 • Hela utrymmet och alla möbler är designad av Alexander Lervik
 • Möblerna tilllverkas bl a av svenska företagen Arper, Johanson Design, Mitab, ADEA och Tingest
 • Möbeltyget Vitis Vinifer är gjort speciellt för Birka Cruises av Maria Åström
 • För den rätta känslan anlitas en av Sverige toppstylister, Tina Hellberg – flitigt anlitad av Elle Decoration

Terrassen för möten, banketter och event 

 • Event- och mingelytor för upp till 500 personer
 • Bankettmiddagar för upp till 160 sittande gäster
 • Vinbar och chambre separée med butik för specialarrangemang, middag och vinprovningar. Tar upp till 22 personer

 

Birka Cruises erbjuder skärgårdsinspirerade kryssningsupplevelser sedan 1971. Rederiet kryssar alla dagar i veckan från Stockholm via Mariehamn med kryssningsfartyget M/S Birka. Sommartid görs dessutom långkryssningar till utvalda destinationer runt Östersjön. Företaget är miljöcertifierat enligt ISO14001. M/S Birka är ett av världens mest miljöanpassade kryssningsfartyg. Det har ett slutet avloppssystem och allt avloppsvatten pumpas iland till reningsverk – inget släpps ut i Östersjön. Birka Cruises ingår i Eckerökoncernen med 1 350 anställda och en årsomsättning på 240 miljoner euro.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.