Högbo Bruk: Exklusivt träningsläger inför Vasaloppet

Fredrik Erixon, grundare av CCC1000, tillsammans med Tomas Lindqvist, VD för Högbo Brukshotell som satsar stort på längdskidåkning med konstsnöspår.

Fredrik Erixon, grundare av CCC1000, tillsammans med Tomas Lindqvist, VD för Högbo Brukshotell som satsar stort på längdskidåkning med konstsnöspår.

Högbo Brukshotell och träningskonceptet CCC1000 startar under hösten ett långsiktigt samarbete i syfte att skapa bättre förutsättningar för skidåkning på snö. CCC1000 står för Cross Country Clinic 1000 och syftar på att deltagarna ska kunna nå en placering bland de 1000 bästa i Vasaloppet. Bland deltagarna finns många namnkunniga företagsledare från näringslivet.

Träningsnätverket har tidigare endast funnits i Stockholm, nytt för denna säsong är att bredda satsningen för att locka även kvinnliga deltagare, samt ett nybildat CCC1000 i Göteborg.

Fredrik Erixon startade CCC1000 för fyra år sedan och det är nu ett etablerat koncept med veckovisa träningar, läger och tävlingsresor under höst och vinter. I nätverket träffas deltagarna vid ett 30-tal tillfällen för att få hjälp med bland annat personlig träning, skidteknik, livsbalans och nätverkande.

Bland de som är med och coachar och föreläser märks bland annat konditionskonnässören Erik Wickström, fysiologen Mikael Mattsson och Vasaloppsvinnaren Henrik Eriksson.

Initiativtagaren Fredrik Erixon redogör för det nya samarbetet:

– För mig som älskar att åka längdskidor saknas det just nu ett bra och snösäkert alternativ i Stockholm. Efter att ha åkt rullskidor hela hösten vill vi i CCC1000 vara säkra på att vi kan träna på snö, säger Fredrik Erixon.

– Högbo Brukshotells närhet till Stockholm och deras konstsnöspår gör det till ett perfekt alternativ för oss, fortsätter Fredrik Erixon. Vi kommer till exempel åka dit efter jobbet och åka skidor på kvällen, äta middag och sova över. På morgonen åker vi ytterligare ett pass före frukost innan vi är tillbaka på kontoret igen strax efter kl 10.

Högbo Brukshotell är ett konferens- och relaxhotell med 109 fullt utrustade rum. Hotellet har 13 konferensrum med plats för upp till 200 gäster och är berömt för sin prisbelönta restaurang som serverar såväl bufféluncher som fyrarättersmiddagar med närproducerade råvaror.

Tomas Lindqvist är VD för Högbo Brukshotell. Han är entusiastisk över det nya samarbetet:

– Vi fortsätter vårt unika samarbete med Vasaloppet, där Högbo utsetts till officiell träningsanläggning för Vasaloppet, säger Tomas Lindqvist.

– Det känns jätteroligt att vi nu kan erbjuda absolut högsta klass på allt ifrån hotellrum, matkoncept och träning, fortsätter Tomas Lindqvist. Vi har följt CCC1000 sedan starten och anser att det är ett modernt och mycket intressant projekt och ett nätverk som matchar vårt befintliga erbjudande mycket väl. Medlemmarna i CCC1000 passar oss och produkten vi erbjuder passar dem. De satsar på hög kvalitet i allt, oavsett om det gäller skidåkning, konferens eller kost, och vill göra allt för att nå sina mål. Där ger vi dem goda förutsättningar för att lyckas.


Om CCC1000

Förkortningen står för Cross Country Clinic 1000. Namnet syftar på att de cirka 30 deltagarna ska kunna nå en placering bland de tusen bästa i Vasaloppet. Initiativet, som drivs av Fredrik Erixon sedan starten 2012, omfattar ett 30-tal sammankomster och är omskrivet för att locka till sig högpresterande skidälskare. Bland de årligen återkommande deltagarna räknas många namnkunniga företagsledare från näringslivet. 

Winn Hotel Group AB är en hotellkoncern med huvudkontor i Gävle och är ett av få bolag i Sverige som specialiserat sig på hotell- och restaurangmanagement under olika varumärken. Det innebär att våra 13 hotell har olika utseenden, namn och företagsidentiteter. En del är designade cityhotell, medan andra är moderna möteshotell i unika miljöer. En del äger vi själva, andra driver vi i samarbete med hotellkedjor som Choice, Park Inn och Radisson Blu. För mer information se winn.se

Läs mer: www.langdskidakning.info och www.hogbobrukshotell.se

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.