Hafjell öppnar med flera nyheter

Norska Hafjell öppnar med ny snöanläggning och ny skicrossbana. Satsningarna görs inför ungdoms-OS som hålls i februari.

Norska Hafjell öppnar med ny snöanläggning och ny skicrossbana. Satsningarna görs inför ungdoms-OS som hålls i februari.

Efter att backarna i Kvitfjell öppnat den gångna helgen är det till helgen (28 nov) även dags för den närliggande skidanläggningen i Hafjell att starta liftarna för säsongen.

Då Hafjell är värd för ungdoms-OS i februari nästa år har man gjort flera stora investeringar i skidanläggningen om totalt 80 miljoner NOK, som också kommer de vanliga skidgästerna till godo.

Den största investeringen är en ny snökanonanläggning på den södra sidan av berget som gör Hafjell ännu mer snösäkert. I samband med detta har man också tredubblat vattenkapaciteten till imponerande 20000 liter vatten per minut.

En annan stor nyhet är en helt ny skicrossbana. Den nya banan kommer troligen vara Norges enda i full skala. Dessutom byggs en ny slopestylebana. Tillsammans gör de två investeringarna att Hafjell blir intressant för en typ av freestylearrangemang som tidigare inte har funnits i Norge.

Se http://www.hafjell.no för den senaste informationen om Hafjell. Här finns också 360-graders bilder från anläggningens nya webbkamera.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.