Sälen: Snart öppnar även Sälens backar, 27 november

Fredag 27 nov. öppnar Sälens skidbackar, förutom natursnö har förhållandena för konstsnö varit perfekta. Många andra skidorter håller också på att öppna. Bokningsläget visar på stort skidintresse.

Fredag 27 nov. öppnar Sälens skidbackar, förutom natursnö har förhållandena för konstsnö varit perfekta. Många andra skidorter håller också på att öppna. Bokningsläget visar på stort skidintresse.

Sista tidens kyla har gett perfekta förhållanden för snöproduktion och nu är även SkiStar Sälen redo att öppna för skidsäsongen. Redan från start öppnar den nya 6-stols expressliften i Tandådalen. Snöläggningen i VemdalenTrysil och Hemsedal har gått väldigt bra och förutsättningarna ser mycket bra ut inför öppningen på fredag 27 november. I Åre, som arrangerar världscuptävlingar (damernas storslalom och slalom) under Luciahelgen, fortsätter arbetet med att förbereda för öppning.

– Den sista veckan har vintern kommit till fjällen och det har varit gynnsamt att lägga snö vilket gör att vi också kan öppna för skidåkning i Sälen från fredag. Extra kul att öppna då vi vet att många i Sverige längtar efter skidåkning. Intresset för att boka skidsemester är rekordstort och nu kan vi sprida härliga skid- och snöbilder till våra gäster runt om i hela Skandinavien, säger Linda Morell, PR Chef SkiStar AB.

Nu kan man följa de första skidsvängarna i Vemdalen under lördagen live på op.se – Live-TV från Vemdalen. Det blir mingel med förväntningsfulla skidåkare och möten med flera spännande gäster.

Information om vad som är öppet from 27 november*: Lift, Pist & Snöbloggar SkiStar

Sälen: Från fredag är Stora Backen och Familjebacken i Tandådalen samt Gustavbacken och Lisa i Lindvallen öppen. På Högfjället öppnas barnbacke.

Vemdalen: Till fredagens smygpremiär öppnar Vemdalsskalet och Klövsjö, 2 expressliftar med tillhörande 5 nedfarter samt 338 fallhöjdsmeter i ett åk (Klövsjö). På lördagens stora vinterpremiär öppnar även Björnrike med två nedfarter i Björnvalllen.

Trysil: Totalt 3,5 km preparerade nedfarter, expressliften Fjellekspressen och barnbackar vid Trysil turistsenter från fredag

Hemsedal: Under fredagen öppnar Hemsedalløypa och expressliften Hollvin Express. Lördagen öppnas även Hallinghovdløypa och Fjellheisen 1 och 2. Totalt 3 km preparerade nedfarter och 630 fallhöjdsmeter från topp till botten från lördag.

*Specificeringen av öppna liftar/nedfarter är utifrån rådande väderprognos och kan komma att ändras. För exakt se skistar.com (lift, pist & väder)

 

SkiStar AB (publ), vars B-aktier är noterade på Nasdaq OMX Mid Cap Stockholm, äger och driver skidanläggningar på alpindestinationerna SälenÅre och Vemdalen i Sverige samt Hemsedal och Trysili Norge samt Hammarbybacken i Stockholm. Marknadsandelen är i Sverige 51 %, i Norge 30 % och totalt i Skandinavien 42 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Övriga verksamheter är logiförmedling, skidskola och skiduthyrning.

Här finns vinterns evenemang: eventkalender SkiStar

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.