STF: Årets bästa vandrarhem och fjällstation ska utses

STF:s fjällstation Blåhammaren i Jämtland är nominerad för tredje året i rad till utmärkelsen Årets Kudde.

STF:s fjällstation Blåhammaren i Jämtland är nominerad för tredje året i rad till utmärkelsen Årets Kudde.

Varje år delar Svenska Turistföreningen (STF) ut pris till årets bästa vandrarhem/hotell och fjällstation. Spridningen av nominerade anläggningar är som vanligt stor sett både till geografi och inriktning. Allt från Lotshus utanför Umeå, idyll i Stockholms skärgård, fjällstation vid glaciär, och naturnära boende i bokskog finns med på listan. Vinnarna i åtta kategorier utses 22 november.

Konkurrensen är hård bland landets alla vandrarhem och fjällstationer. Att bli en av de tre nominerade i sin kategori är ett kvitto i sig på att en anläggning har något utöver det vanliga att erbjuda.

Priset delas i år ut i åtta kategorier. Årets Kudde Vandrarhem/Fjällstation bygger på gästernas röster. Vinnarna i kategorierna, Årets Nykomling, Årets Upplevelse och Årets Insats utses av en jury från STF. De tre sista kategorierna bygger på gästnattsstatistik och har därför inga nominerade. Vinnarna meddelas på prisutdelningen

De nominerade är:

Årets Kudde Vandrarhem – delas ut till den anläggning som fått flest gäströster räknat på antalet gäster.

• STF Nordmaling/Lotshuset – Ångermanland/Västerbottens län

För en unik upplevelse där lotsarnas historia paras med såväl smakfull inredning som ett läge som få kan mäta sig med. Med sin blandning mellan genuint och modernt visar Lotshuset hur upplevelser utöver det vanliga får sin näring från såväl personligt bemötande som charmigt utformade rum. Årets nykomling 2014

Hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/Nordmaling

• STF Tåkern – Östergötland

Med sina fräscha rum i gammal stil inrymd i en varsamt renoverad skola visar Tåkerns vandrarhem att en härlig atmosfär verkligen är den bästa huvudkudden. Ett bemötande utöver det vanliga ramar in en verkligt hållbar upplevelse där Rökstenens landskap ger oss en glimt av änglamarken.

Hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/takern

• STF Gällnö – Stockholms skärgård

Med bevarad skärgårdskänsla där hav möter land ges en helhetsupplevelse i en oas fri från storstadens stress. Ständig utveckling parad med personlig och avslappnad service som aldrig tummar på professionaliteten gör att mången återkommande gäst vittnar att det är som att komma hem. Vinnare Årets Kudde 2014

Hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/gallno

 

Årets Kudde Fjällstation – delas ut till den anläggning som fått flest gäströster räknat på antalet gäster.

• STF Blåhammaren – Jämtland

Med vilsamt lugn för kropp och knopp på väg till fjällets topp fortsätter Blåhammaren att vara en verklig höjdare med sin blandning av lyx och tradition. Kulinariska överraskningar levererade av engagerade kockar efter en tur på fjället skapar magiska möten mellan mat och fjällets karga historia. Nominerad för tredje året i rad

Hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/blahammaren

• STF Helags – Jämtland

För en genuin och inspirerande miljö som skapar äkta gemenskap mellan personal och gäster. En rustik pärla i blåsten vid foten av Sveriges högsta topp söder om polcirkeln där solen går upp över vår sydligaste glaciär. Inte undra på att såväl fjällräv som fjällvandringsräv ständigt kommer tillbaka.

Hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/helags

• STF Saltoluokta – Lappland

För en gedigen miljö där otämjd vildmarken och modern bekvämlighet och lyx möts i en perfekt kombination som får dig att längta tillbaka redan när du kliver ut över tröskeln. Den alltid lika spännande maten med sina lokala inslag skapar en varm hemtrevlighet som andas historia och äkthet. Vinnare av Årets Kudde två år i rad.

Hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/saltoluokta

 

Årets Nykomling – delas ut den anläggning eller ny värd som på ett anmärkningsvärt sätt gjort entré i STF-familjen under året.

• STF Steninge Vandrarhem – Halland

Motivering: För en nyskapande upplevelse i världsmästarklass från morgonens frukostgröt till kvällens natursköna vandringstur. Såväl service som inredning gör skäl för de dikter om natur och kultur som skaldats här invid Kattegatts strand. En halländsk pärla med lyster av omsorgsfullt handlag och hantverk.

Hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/Steninge

• STF Norrköping/Centralstationen – Östergötland

Motivering: Med en såväl central position som stationär lokalisation banar denna järnbanepärla sig väg in bland de mest intressanta tillskotten på vandrarhemmens turlista. Komfort, läge, service och kristallkronor i varje rum leder tankarna in på historiska stickspår där ingen omsorg saknas.

Hemsida; www.svenskaturistforeningen.se/NorrkopingCentralsstationen

• STF Nyrups Naturhotell – Skåne

Motivering: När bokskogens skira lövverk förenas med såväl de renaste fiskevatten och mongoliska hyddor kan ingen motstå denna nykomna intensiva naturupplevelse. För en avkoppling i såväl fotogenlampans som vintermånens sken som inte lämnar några avtryck i naturen annat än i själens landskap. Även nominerad till Årets Upplevelse.

Hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/NyrupNaturhotell

Årets Upplevelse – delas ut den anläggning som har skapat ett arrangemang eller en aktivitet utöver det vanliga under året.

• STF Nyrups Naturhotell – Skåne

Motivering: För en uppvisning i bekvämlighet som utmanar gästens sinnen och föreställningar om vad en ett vandrarhem kan erbjuda. När du har stängt den mongoliska yllehyddans dörr stiger du in i en ny värld där mänskliga möten får en ny inramning och du kan andas ut mellan vandringsstigar och vulkaner. Även nominerad till Årets Nykomling.

Hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/NyrupNaturhotell

• STF Ransäter/Prästmyren – Värmland

Motivering: Till ackompanjemang av såväl gångbara spelmanstoner som bondkökets frukost leder denna värmländska pärla oss ut i den idylliska natten. För en kompromisslös energikick med loge och spelloft inbäddade i en grönska fylld av lugn för stressade själar som kvalar in bland årets givna upplevelser.

Hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/RansaterPrastmyren

• STF Snöå bruk – Dalarna

Motivering: För sin konsekventa outtröttliga vilja att skapa paket fyllda av det bästa Dalarna kan ge både i form av upplevelser och mat. Snöå bruk utmärker sig med en unik känsla för såväl bruksmiljöns som det rika kulturlivets möjligheter där både skidspår och trerättersflärd finns på den upplevelserika menyn.

Hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/Snoabruk

 

Årets Insats – delas ut den anläggning som har utmärkt sig utöver det vanliga inom något område. Exempelvis hållbarhetsarbete, renovering, medlemsrekrytering eller liknande.

• STF Hagaby Lantgården – Öland

Motivering: För att mitt i det Öländska landskapet bland mangårdsbyggnader och sovklara hängmattor ha skapat en medlemsmagnet utöver det vanliga. Att låta cykel och golfbag tävla med såväl fotocafé som strandängar med vraksafari gör Hagaby det till ett uppskattat paradis både för den aktive och stressade.

Hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/HagabyLantgarden

• STF Grövelsjön – Dalarna

Motivering: Med en gedigen certifierad upplevelse från minsta omhuldad tuva till restaurangens lokala råvaror fortsätter Grövelsjöns vandrarhem sin KRAV-fyllda resa på Svanens rygg mot nya hållbara höjder. En utveckling som lär fortsätta längs sin natursköna fjällstig som nytt officiellt Vasaloppscenter.

Hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/grovelsjon 

• STF Vare – Halland

Motivering: För att i kontrast till sin historia som fattighus ge besökare en rik upplevelse med helt nyrenoverade rum där surfingparadiset är en kort promenad bort. Medan servicen strålar i kapp med värmen från sandstrandens varma dyningar och den stora bakugnen, bäddas gästerna in i den lummiga trädgården.

 

Hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/Varberg

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.