Vimmerby: Fint flyt för Astrid Lindgrens Värld

Höstlovsöppet i Astrid Lindgrens Värld lockade 33 243 besökare.

Höstlovsöppet i Astrid Lindgrens Värld lockade 33 243 besökare.

När Astrid Lindgrens Värld den 1 november stängde kunde konstatera att inte mindre än 479 428 personer har gästat parken under 2015. Det är den näst högsta besökssiffran någonsin.

Under årets sista öppna säsong, Höstlovsöppet 24/10 – 1/11, så kom det i år hela 33 243 besökare. Det är en ökning från ifjol med 6 procent.

– Det är fantastiskt härligt att vår satsning på Höstlovsöppet har slagit så väl ut, säger Joacim Johansson, vd Astrid Lindgrens Värld Vi ser en klar potential i att kunna öka ännu mer under Höstlovsöppet, inte minst på marknaden utanför Sverige.

Hantverksmarknad

Höstlovsöppet i Astrid Lindgrens Värld med en äkta småländsk hantverksmarknad börjar dels bli en etablerad marknad, men dels också ett besöksmål för höstlovslediga barn med familjer. Utöver ordinarie program, samt marknaden har man också bjudit på en hel rad extraaktiviteter som gjort att besöket blivit än mer intressant och roligt. Under Höstlovs öppet spelades det också under fyra kvällar en fantastisk föreställning om berättelsen om Ronja Rövardotter i Mattisborgen under skenet av eldar, facklor och marschaller. Över 1 800 gäster såg föreställningen som fick många lovord av gästerna.

Det, är som sagt, ett väldigt bra år som man kan blicka tillbaka på, efter säsongsavslutningen i söndags. Med bland annat 425 304 besökare i somras, 18 856 i september och 33 243 nu under Höstlovsöppet är detta det näst bästa året i parkens historia.

Draghjälp av nya 20:an och TV-serie

– En anledning till det stora antalet besökare tror vi är den uppmärksamhet som det har varit kring Astrid Lindgren under året, med bland annat en uppskattad dokumentär i SVT i vintras, 70-årsjubiléet av boken om Pippi Långstrump och de nya 20 kronorssedlarna med Astrid Lindgren och Pippi, säger Joacim Johansson, vd för parken. Dessutom visar gästenkäterna att våra besökare är väldigt nöjda med sina besök i parken och att vi i de flesta fall lyckas överträffa besökarnas förväntningar inför besöket, avslutar Joacim Johansson.

 

Astrid Lindgrens Värld är en teaterpark där besökarna kan uppleva Astrid Lindgrens sagofigurer i sina riktiga miljöer. Parken som grundades 1981 är belägen i Astrid Lindgrens födelsestad Vimmerby. Astrid Lindgrens Värld har varje år ca 490 000 besökare, varav cirka 25 procent ifrån utlandet. Parken har öppet från maj till augusti och helger i september, samt på det svenska höstlovet. Under högsäsongen har Astrid Lindgrens Värld cirka 460 medarbetare, varav 125 arbetar inom teaterverksamheten. Astrid Lindgrens Värld AB omsatte år 2014 171 miljoner kronor. Bolaget ägs av Saltkråkan AB (91 procent) och Vimmerby kommun (9 procent).

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.