Göteborg: Kanadensisk skogshuggarcirkus gör comeback

Skogshuggarakrobaterna från Kanada gör comeback på Stora Teatern

Skogshuggarakrobaterna från Kanada gör comeback på Stora Teatern

Skogshuggarakrobaterna från Kanada i Cirque Alfonse lämnade de djupa skogarna för att besöka Stora Teatern 2013. Efter ett par varv runt jorden kommer de tillbaka för några svettiga föreställningar.

Du kan nästan känna lukten av nyhugget timmer och svett från skogsarbetarna när de dansar loss till traditionell folkmusik, framförd live på scen. Det unga cirkussällskapet Cirque Alfonse kommer från den lilla staden Saint-Alphonse-Rodriguez i Kanada och har sökt bland sina rötter för att hitta inspiration till den unika föreställningen Timber!

Med hänförande luftakrobatik inspirerad av traditionellt skogsbruk ger akrobater och musiker oss en färgstark uppvisning i smidighet och styrka, i sann Lumber Jack-anda. Timber! liknar inget annat du sett, det är som Kollerado möter Cirkör möter Hornbach…

Cirque Alfonse är ett ungt cirkuskompani från Saint-Alphonse-Rodriguez i provinsen Quebec, som inrättades 2005. Grundarna har alla arbetat med några av de mest kända nycirkuskompanierna runt om i världen. Kompaniet består av ett gäng professionella akrobater med examen från École nationale de cirque de Montréal, liksom en professionell dansare, en f.d. skidåkningsmästare och tre begåvade och mångsidiga musiker.

TIMBER! / CIRQUE ALFONSE (Kanada)

NYCIRKUS / STORA SCENEN

Torsdag 10 december kl 19
Fredag 11 december kl 19
Lördag 12 december kl 15
Lördag 12 december kl 19

 

Stora Teatern är Göteborgs stora scen för svenska och internationella gästspel. Här upplever du ett unikt program fullt av teater, musik, dans och nycirkus, varvat med intressanta och fördjupande samtal.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.