Tallink-Silja: Silja Serenads åter i trafik efter renovering

På nyrenoverade Silja Symphony har både barn och shoppare fått mer utrymme.

På nyrenoverade Silja Symphony har både barn och shoppare fått mer utrymme.

Kryssningsfartyget Silja Serenad som trafikerar Stockholm – Helsingfors är åter i trafik efter två veckors renovering. Tekniska förbättringar har utförts enligt fartygets underhållningsprogram och ett flertal synliga ändringar har gjorts. Fartyget har bland annat fått ett nytt lekland, ett nytt café, renoverade DeLuxe-hytter och en Desigual-butik.

På nyrenoverade Silja Serenade har barnen mycket att se fram emot. På fartyget finns nämligen det helt nya, och 290 kvadratmeter stora, leklandet ”Silja Land”. Det är ritat av arkitekten Heikki Mattila och rymmer bland annat klätterträd, målarvägg, Lego-verkstad, ett spelområde med PlayStation, bollhav samt den nyöppnade glassbaren Spice Ice. Tallink Silja jobbar aktivt för att få barn att stortrivas ombord och i december kommer bland annat tio av fartygets hytter göras om och få Mumintema.

– Vi är måna om att våra yngsta passagerare ska trivas lika bra som de vuxna på våra kryssningar och hoppas på mycket lek och skratt i det nya leklandet. Ett annat ställe för barn att springa av sig energi på är våra Mumin- och Sälen Harrys discon på helgerna, som är återkommande favoriter bland barnen ombord, säger Janis Pavuls, Marknadsdirektör på Tallink Silja AB.

Där Silja Land tidigare låg har det nu öppnat ett café med namnet Coffee & Co, även det ritat av Mattila. På caféet serveras det kaffe av hög kvalité, uppfriskande drycker och utsökta bakverk. En annan nyhet i matväg är att restaurangen Mundo har helrenoverats. Restaurangen har även bytt namn till Fast Lane och serverar både läckra hamburgare och fräscha sallader, såväl på dagen som sent på kvällen.

Lyx i DeLuxe-hytterna och konferenslobbyn

Utöver redan nämnda uppdateringar har även Silja Serenades 60 DeLuxe-hytter och fartygets konferenslobby renoverats. I DeLuxe-hytterna har heltäckningsmattan ersatts av mörkt trägolv, unika mönster pryder väggarna och ljus inredning har satts in för att inge en känsla av rymd. I lobbyn till konferensavdelningen är golvet nu blått och inredningsarkitekten Marjut Nousiainen, som ritat både de nya DeLuxe-hytterna och konferenslobbyn, har använt ljus för att skapa olika atmosfärer i den nya lobbyn.

– Utrymmet är designat för att lätt anpassas efter olika typer av evenemang och konferenser. Med hjälp av moderna belysningslösningar kan man skapa olika atmosfärer i den annars så vita omgivningen och de viktigaste aspekterna vid designen av lobbyn var just ljussättningen, att skapa en rymlig känsla, säger inredningsarkitekten Marjut Nousiainen.

Världens första flytande Desigual-butik

Silja Serenad har fått världens första flytande Desigual-butik. I butiken säljs färgglada kläder för kvinnor och barn samt accessoarer.

– Att Desigual öppnar en butik ombord beror bland annat på att vi har sett ett stort intresse för märket bland resenärerna. Vi har även haft ett väldigt bra samarbete med Desigual under de senaste fem åren och i och med den nyöppnade butiken får vi möjlighet att erbjuda hemtextilier från deras sortiment, något som få Desigual-butiker på land gör, säger Sven- Erik Veimer, Trade Marketing Manager på AS Tallink Grupp.

Läs mer om renoveringen här: www.silja.com/renewal

 

AS Tallink Grupp är det ledande serviceföretaget inom passagerar- och lasttrafik på Östersjön. Företaget äger sammanlagt 16 fartyg och trafikerar på sex linjer under varumärkena Tallink och Silja Line. AS Tallink Grupp transporterar årligen över 9 miljoner passagerare och sysselsätter upp till 7000 personer.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.