Göteborg: Här finns landets första syncertifierade taxiförare

Göteborg har landets första syncertifierade taxiförare.

Göteborg har landets första syncertifierade taxiförare.

Genom ett samarbete mellan Taxi Göteborg och Synoptik kan taxikunderna nu välja landets första syncertifierade förare. Med bakgrund av att var sjätte privatbilist kör med trafikfarlig syn* väljer Taxi Göteborg att föregå lagen, och som första taxibolag i Sverige, garantera att deras förare har trafiksäker syn.

I november presenterade Sveriges största syntest, Synbesiktningen, statistik som visar att var sjätte privatbilist har en trafikfarlig syn. Då körkortslagen inte kräver synkontroller av varken privatbilister eller taxichaufförer efter erhållet körkortstillstånd, så befarar Taxi Göteborg att även många taxichaufförer har en trafikfarlig syn.

Taxi Göteborg kommer därför som första taxibolag i Sverige att själva se till att deras förare har garanterat trafiksäker syn.

Syncertifieringen genomförs av Synoptiks personal och innebär att alla Taxi Göteborgs förare måste genomgå ett syntest. Skulle glasögon eller linser krävas måste föraren skaffa detta för att få fortsätta köra för Taxi Göteborg. Synkravet kommer även gälla nya förare och man räknar med att genomföra syncertifieringar vartannat år.

– Det finns idag inget regelverk i Sverige som kräver att taxichaufförer undersöker sin syn efter erhållet körkortstillstånd, så vi väljer att själva kräva kontinuerliga synkontroller på våra förare. Synen är naturligtvis oerhört viktig i trafiken och vi vill att våra förare ska vara branschens säkraste och ett föredöme i trafiken. Därför har vi bestämt att alla våra förare ska bli syncertifierade av Synoptik, säger Martin Lund driftchef på Taxi Göteborg.

* Resultat från Sveriges största syntest, Synbesiktningen 2015. Se mer info www.synbesiktningen.se

 

 

Taxi Göteborg erbjuder persontransport till företag, affärsresenärer, samhällets förvaltningar och privatpersoner i Västsverige sedan år 1922. Verksamheten bedrivs som en ekonomisk förening som centralt ansvarar för varumärke, bokningsservice och utbildning för de anslutna taxiåkerierna och deras 1100 förare. Taxi Göteborg utför dagligen över 5000 resor och är i särklass den största taxiverksamheten i Västsverige.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.