Göteborg: Liseberg söker ny personal

Varje sommar jobbar över 2 000 säsongsanställda på Liseberg som öppnar sina portar 23 april.

Varje sommar jobbar över 2 000 säsongsanställda på Liseberg som öppnar sina portar 23 april.

Varje sommar arbetar över 2 000 säsongsanställda på nöjesparken Liseberg, inför sommaren 2016 ska 600 nyrekryteras. Nytt sedan 2015 är att Liseberg har en Halloweensäsong att rekrytera till vilket gör att Liseberg behöver fler medarbetare.

− Just nu är det drygt 5 600 som sökt inför sommaren 2016, helst vill vi få in över 6 000 ansökningar, säger Emma Odmyr, HR-specialist på Liseberg. Många ansökningar ger oss bra förutsättningar för en bred rekrytering med stor mångfald. Liseberg är en del av Göteborg och en naturlig mötesplats för alla och då är det oerhört viktigt att vi speglar detta bland våra medarbetare.

− Januari och februari är HR-avdelningens mest intensiva tid. Vi har redan hunnit genomföra en hel del gruppintervjuer och träffat över 200 potentiella lisebergare men det är bara början. Innan vi är klara har vi träffat över 1 500 personer och skrivit avtal med drygt 600 nya lisebergare, säger Emma Odmyr.

Liseberg öppnar igen den 23 april och innan dess ska alla tjänster vara tillsatta.  

Tips till dig som funderar på att söka:

  • Alla är välkomna att söka sommarjobb på Liseberg. De enda grundläggande kraven är att du ska behärskar svenska och engelska, samt att du fyllt 18 år.
  • Det finns 29 olika yrkeskategorier som du kan söka, välj gärna flera!
  • Ditt personliga brev ska beskriva vem du är och varför du vill arbeta på Liseberg.

 

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3,2 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.