Göteborg: Go to Sea handlar om att äta och fiska, 23-27 februari

Mycket gott att äta på Go to Sea i Göteborg!

Mycket gott att äta på Go to Sea i Göteborg!

Go to Sea fortsätter att växa. Nu när det är dags för tredje året med temaveckan om hav, fisk och skaldjur är exempelvis 70 restauranger med och serverar specialmenyer. Det kan jämföras med 30 första året.

Specialmenyer är ett exempel på allt som finns att ta del av under veckan. Soppcontainrar där kända Göteborgsrestauranger, varje vardag mellan 11.00 och 14.00 och på lördag mellan 12.00 och 15.00, serverar sin egen fisksoppa är ett annat exempel av alla programaktiviteter, butiks- och hotellerbjudanden som finns att ta del av.

Eller varför inte kolla in Göteborgsmästerskapen i Ostronöppning, klappa fiskar, ta del av lunchseminarier om allt från plast i havet till tång och alger som mat på Stadsbiblioteket, guidade matvandringar, torskfestival, matlagningskurser. Vid vallgraven, bredvid Stora Teatern, kommer också finnas möjlighet att prova på en av nyheterna för året – testa sport- och flugfiske.

– Det finns stort intresse från sportfiskare i andra länder att komma till våra vatten för att fiska, men vi själva har inte riktigt upptäckt det ännu. Faktum är att det finns ett mer än ett tiotal olika arter av fiskar man kan fånga inne i stan, även om gädda, abborre och skrubba är de vanligaste, säger Birgitta Bergerlind, verksamhetsansvarig för Go to Sea på Göteborg & Co.

Förberedelse inför 400-årsjubileet 2021

Mat är en viktig reseanledning för många av de turister som besöker Göteborg. Målet är att 2021, när staden firar 400 år, ska hav, fisk och skaldjur göra att besökare vallfärdar till Göteborg.

– Det började som ett jubileumsprojekt och de tre första åren har vi lagt fokus på att berätta för göteborgarna om veckan, säger Birgitta Bergerlind.

– Vi vill visa upp vilken attraktiv stad Göteborg är att bo i, att leva i och att besöka. Även under en ruggig och lite dyster månad som februari. Och vilken fantastisk matstad Göteborg är.

Mer info och program på www.gotoseagoteborg.com/

 

Go to Sea är en vecka som hyllar havet, fisken och skaldjuren och som visar det staden har att erbjuda inom aktiviteter, seminarier och matupplevelser kopplade till havet.

Göteborg & Co har till uppgift att marknadsföra och medverka i utvecklingen av Göteborg som turist-, evenemangs-, och mötesstad. Läs mer om bolaget på corporate.goteborg.com

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.