Göteborg: Nu blir det Vild Vår i botaniska trädgården

Botaniska trädgården har en unik samling lökväxter som visas under utställningen Vild vår.

Botaniska trädgården har en unik samling lökväxter som visas under utställningen Vild vår.

Gothenburg Green World öppnar våren på Göteborgs botaniska trädgård med utställningen Vild vår. Det är en helt unik löksamling med många exemplar som aldrig förr visats för allmänheten. Premiären hålls klockan 11-15 och klockan 12.00 hålls invigning med tal och musik i Lökträdgården intill växthusen.

Under många år har Botaniska specialiserat sig på att odla lök- och knölväxter som samlats in på expeditioner i alla världsdelar.
– I vår utställning visar vi upp lökväxter i sina ursprungliga former, en smak av hur våren ser ut i bergstrakter i Iran eller Turkiet. Det går inte att se någon annanstans. Bara här och i sin ursprungliga miljö, säger Anders Stålhand, chefsträdgårdsmästare på Botaniska trädgården.
Han vill att besökarna ska gå nära och se detaljerna hos växterna.
– Vi bjuder in till att se vilka konstverk varje blomma är, kommer man nära finns oändliga variationer i form och färg.
Detta händer på lördag 27 februari:
– Invigning med tal och musik klockan 12.00 i Lökträdgården
– Guidningar i utställningen hela dagen
– Barnaktiviteter med Botaniskas pedagoger
– Rådgivning av Botaniskas experter och trädgårdsmästare
– Försäljning av blommande vårlökar i Botaniska trädgårdens butik
– TV4 finns på plats och spelar in Äntligen hemma i ett av växthusen. Du som besökare kan komma med dina trädgårdsfrågor till Botaniskas chefsträdgårdsmästare Anders Stålhand.
– Foodtrucks med varma rätter, dryck och hembakt


Läs mer på: www.gothenburggreenworld.com

Gothenburg Green World 2016 är ett samarbete mellan Gunnebo Slott och Trädgårdar, Göteborgs Stad Park och Natur, Göteborgs botaniska trädgård, Liseberg och Göteborg & Co. Samverkanspartners är Jonsereds Trädgårdar, Växtrum i Lerum, Råda säteri i Härryda och Tjolöholms Slott i Kungsbacka.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.