Kryssningar: Viking Line tar hand om fler sportlovslediga

Vi ses (inte) i bollhoppningen!

Vi ses (inte) i bollhoppningen!

Allt fler väljer att fira sportlovet med en kryssning på Östersjön, det visar färsk statistik från Viking Line. Några dagar innan Stockholmsregionen tar sportlov har närmare 20 procent fler resor bokats jämfört med 2015. Flest väljer nöjeskryssaren Viking Cinderella, men bäst är utbudet för barnfamiljer på Åbo- och Helsingforsfartygen.

Under sportlovet, som infaller vecka 9 för bland annat Stockholm, Västmanland, Värmland och Dalarnas län, väljer allt fler att åka på en kryssning med Viking Line. Rederiets statistik visar att nästan 20 procent fler har bokat en kryssning till Åland, Helsingfors eller Åbo jämfört med i fjol. Och trenden är tydlig: ju kortare resa, desto större ökning. Flest resenärer väljer nöjeskryssaren Cinderella som på 22 timmar går från Stockholm till Mariehamn och tillbaka. Mer än 30 procent fler sportlovsfirare kommer att kryssa med Cinderella i år jämfört med 2015. Störst procentuell ökning syns dock på de ännu kortare dagskryssningarna mellan Stockholm och Mariehamn, som ökar med hela 60 procent.

– Alla kan eller vill inte åka på långresor till andra sidan jordklotet. Här i vår egen skärgård har vi en fantastisk möjlighet att koppla av tillsammans med familj och vänner under en dag, ett dygn eller mer. För den som vill passa på att upptäcka Helsingfors eller Åbo är det dessutom kanonläge att åka nu när vårvintern är som vackrast, säger Tapani Kauhanen, vd och marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien.

Ombord på fartygen är det Snobben-tema under sportlovsveckorna. Vinterns stora familjefilm Snobben: The Peanuts Movie visas på Cinderella, Mariella, Gabriella, Amorella och Viking Grace. På Åbo- och Helsingforsfartygen finns det dessutom möjlighet för alla skollediga barn att träffa den egensinniga Snobben-karaktären samt gå på disco, tipspromenader och delta i teckningstävlingar med Snobben-tema. Läs mer om Viking Lines sportlovskryssningar här.

 

Viking Line Skandinavien är det marknadsledande varumärket i passagerartrafiken på Östersjön med trafik mellan Finland, Åland och Sverige samt mellan Finland och Estland. Rederiet erbjuder passagerartrafik, rekreation samt frakttransporter med fartygen Gabriella, Mariella, Amorella, Rosella, Viking Cinderella, Viking XPRS samt Viking Grace. Koncernen omsätter ca 530 miljoner euro. Den årliga trafikvolymen uppgår till drygt 6,5 miljoner passagerare och ca 133 160 fraktenheter. Läs mer på www.vikingline.se.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.