Norrköping: Idrottskalaset, en folkfest under SM-veckan

SM-veckan i Norrköping bjuder inte bara på idrott utan även på musik och publikaktiviteter. På scenen står bland andra sångerskan Miriam Bryant.

SM-veckan i Norrköping bjuder inte bara på idrott utan även på musik och publikaktiviteter. På scenen står bland andra sångerskan Miriam Bryant.

Tillsammans med tolv lokala partners är Upplev Norrköping glada att presentera Idrottskalaset – folkfesten under SM-veckan i Norrköping. Idrottskalaset är ett samarbete mellan Upplev Norrköping, Norrköpings kommun, Stadium, Kolmården, Ner på stan, Samhälls&Eventfastigheter, Ingelsta shopping, Rejmes, Hyresbostäder, Norrköpings Tidningar, Holmen, Swedbank och Gigantprint. Idrottskalaset äger rum under SM-veckan, 6-13 juli, på Tyska Torget och i Strömsparken i Norrköping.

SM-veckan är ett av Sveriges största idrottsliga evenemang. Intresset har varit rekordstort och närmare 50 olika svenska mästerskap kommer att avgöras i Norrköping i sommar. Som stolt värdstad är Norrköpings vision att skapa en idrottslig folkfest som lämnar avtryck.

Idrottskalaset är ett gratis arrangemang under SM-veckan, fyllt med en rad aktiviteter för stora som små, Norrköpingsbor som besökare. Idrottskalaset kommer erbjuda allt från spännande prova på-aktiviteter och tävlingar till konserter.

Miriam Bryant är en av artisterna

Först ut bland artistnamnen är Miriam Bryant! Känd från 2015 års upplaga av TV:s ”Så mycket bättre”. Med en bred repertoar med tidigare hits som ”Push Play” och ”Dragon”, nya tolkningar från ”Så mycket bättre” och helt nytt material ger hon sig ut på en riksomfattande turné med stopp bl a på Tyska Torget i Norrköping.

– Vi gillar idrottsfester och vi älskar Norrköping, säger Thomas Walden som representant för Ner på stan. När Upplev Norrköping tar initiativet och bjuder upp till idrottskalas är det naturligt för oss att ekonomiskt stödja detta. Idrott och kalas förenar människor, olika åldrar och kulturer. Skapar stolthet och håller ihop vår stad.

– Vi är glada över att vara en partner till ytterligare ett stort evenemang. Idrottskalaset kommer att visa upp Norrköping som en härlig evenemangsstad, fortsätter Mattias Zingmark, Marknadschef Kolmårdens Djurpark AB.

– Det känns jätteroligt att kunna bjuda Norrköpingsbor såväl som besökare på den här festen – ett evenemang som kommer att göra SM-veckan till en riktig folkfest. Jag är glad över näringslivets medverkan och stora engagemang i det här projektet. Det visar på mycket god samverkan i Norrköping, tillägger Stefan Papangelis, VD Upplev Norrköping AB.

Om SM-veckan i Norrköping

SM-veckan äger rum den 6-13/7 2016 i Norrköping och arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med specialidrottsförbund och Norrköpings kommun. Sveriges Television är sändande bolag.

Läs mer om Idrottskalaset och SM-veckan på www.norrkoping.se/smveckan

 

Upplev Norrköping AB har till uppgift att i tät samverkan med näringslivet utveckla besöksnäringen i Norrköping, att marknadsföra och medverka i utvecklingen av Norrköping som turist-, evenemangs-, och mötesstad. Upplev Norrköping AB är ett 100% kommunalägt bolag under Norrköping Rådhus AB. 

Läs mer om bolaget på upplev.norrkoping.se/upplevnorrkopingabwww.upplev.norrkoping.se
www.bravikslandet.se
www.golfnorrkoping.se
www.escvb.se

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.