Stockholm: Ny höjdarattraktion i Kungsan

Stockholm Kungsan City SkylinerI slutet av april från Kungsträdgården i Stockholm ett 81 meter högt utsiktstorn. Från och med den 29 april kan besökare åka upp i tornet och få en helt hisnande och unik vy över innerstaden. Tornet kommer som en av attraktionerna mitt i Eurovision Village i Kungsträdgården.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda en spektakulär familjeattraktion med 360 graders panoramautsikt över en enastående plats. Med sina 81 meter blir City Skylinern en av Stockholms högsta punkter. Det blir en helt unik upplevelse från en plats som aldrig tidigare varit tillgänglig, säger Jesper Ackinger vice vd Stockholm Business Region och ansvarig stadens Eurovision-organisation.

City Skylinern kommer att vara en av huvudattraktionerna vid den stora festplatsen, Eurovision Village i Kungsträdgården under Stockholms värdskap för Eurovision Song Contest i maj. Redan i slutet av april kommer Stockholmare och tillresta kunna åka upp i attraktionen och få en 360 graders panoramavy över Stockholms innerstad. Skylinern, som också är tillgänglig för rullstolsburna, tar 60 personer åt gången och trippen kommer att kosta 100 kronor.

De högsta byggnaderna i Stockholms innerstad:

• 61 meter, Hötorgsskraporna

• 81 meter, Stockholm City Skyliner

• 84 meter, Stockholm Globe Arena

• 106 meter, Stadshustornet

• 121 meter, Eclipse

• 155 meter, Kaknästornet

 

 

 

Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia.

www.visitstockholm.com
www.investstockholm.com
www.stockholmbusinessregion.se

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.