Storstäderna lockar flest hotellgäster

Stockholms hotell lockar både svenska och utländska turister.

Stockholms hotell lockar både svenska och utländska turister.

Hotels.com™ har listat de populäraste hotellstäderna i Sverige. Senaste Hotel Price Index™ visar att Stockholm, Göteborg och Malmö är de städer där flest svenskar bokar sitt hotellboende. Även utländska resenärer bokar flest hotellövernattningar i storstäderna.

Enligt de senaste siffrorna från Hotels.com™ har Norrköping lockat allt fler och kvalat in bland svenskarnas topp tio. Lund har däremot tappat i popularitet och halkat ner till en niondeplats. Studentstaden tycks dock fortfarande vara ett attraktivt resmål bland utländska resenärer och behåller sin stadiga fjärdeplats.

Bland utländska resenärer fortsätter också de svenska storstäderna att locka och resenärerna bokar främst sina hotellvistelser i Stockholm. Ett tecken på att utländska resenärer även hittar prisvärt boende lite utanför centrum är att Älvsjö stigit från en 16:e plats 2014 till en tiondeplats förra året.

De 10 populäraste hotellstäderna i Sverige 2015 bland svenskar (placering 2014 inom parantes):

 1. Stockholm (1)
 2. Göteborg (2)
 3. Malmö (3)
 4. Helsingborg (4)
 5. Jönköping (6)
 6. Uppsala (7)
 7. Örebro (8)
 8. Norrköping (12)
 9. Lund (5)
 10. Umeå (11)

De 10 populäraste hotellstäderna i Sverige 2015 bland utländska resenärer (placering 2014 inom parantes):

 1. Stockholm (1)
 2. Göteborg (2)
 3. Malmö (3)
 4. Lund (4)
 5. Helsingborg (5)
 6. Karlstad (6)
 7. Uppsala (7)
 8. Jönköping (8)
 9. Östersund (9)
 10. Älvsjö (16)


Hotel Price Index är en regelbundet återkommande rapport som kartlägger hotellpriser på populära resmål runt om i världen. HPI™ kartlägger de faktiska priser som resenärerna betalat på sina hotell. Rapporten har publicerats de senaste elva åren och har på så sätt blivit tongivande på marknaden. Denna upplaga omfattar helåret 2015. 

Hotels.com L.P. driver Hotels.com, en ledande bokningssajt med hundratusentals hotell som innefattar allt från internationella kedjor och all inclusive till lokala favoriter och bed & breakfast, och dessutom all den information som behövs för att boka det perfekta boendet.

© 2015 Hotels.com, LP. Hotels.com, Så klart!, Hotel Price Index, HPI och logotypen för Hotels.com är antingen registrerade varumärken eller varumärken tillhörande Hotels.com, LP i USA och andra länder. Alla andra varumärken tillhör sina respektive ägare.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.