Stockholm: Dubbelmässa om odling och sjöliv

Nya mässans namn, Hektar Live är väl knappast klockrent men Stockholmsmässan kommer nog ändå att locka många med gröna fingrar.

Nya mässans namn, Hektar Live är väl knappast klockrent men Stockholmsmässan kommer nog ändå att locka många med gröna fingrar.

Stockholmsmässan har premiär för sin nya vårmässa Hektar Live den 5-6 mars, parallellt med mässan Allt för sjön. Mässan riktar sig till alla som har stor tomt, lantställe, liten gård eller egen skogsmark. Mässarrangören BraMässor lanserar mässan tillsammans med branschorganisationen Park & Trädgård Maskinleverantörerna på Stockholmsmässan.

På Hektar Live får besökaren en bred bild av vilka trädgårdsmaskiner och andra tillbehör som kommer att finnas i handeln inför årets trädgårdssäsong. Några av Sveriges ledande leverantörer visar upp gräsklippare, motorsågar, röjsågar, fyrhjulingar och tillbehör som gör livet i trädgården både roligare och lite lyxigare.

– Vi ser verkligen fram emot premiären av Hektar Live! Det är ett unikt koncept som riktar sig till mark- och tomtägare som inte riktigt tidigare har haft en given mässa. Vi hoppas och tror att Hektar Live blir ett riktigt vårtecken, säger Björn Lindforss, Projektledare på Hektar Live.

Förutom alla trädgårdsmaskiner man behöver för att hålla ordning på sina ägor får besökarna även se när Svenska Landslaget i STIHL Timbersports visar hur riktig skogshuggning ska gå till i sina actionladdade tävlingsuppvisningar. Besökaren får även träffa Jägareförbundet i Stockholms Län och prova sin förmåga i jaktsimulatorn eller varför inte se hur man timrar en stenkista och väljer tryckimpregnerat virke till sin brygga.

Vårkänslorna kommer att spira i alla lokaler på Stockholmsmässan då Hektar Live går parallellt med båtmässan Allt för Sjöns första helg, vilket gör det möjligt för besökarna att besöka båda mässorna på samma biljett.

 

 Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.