Stockholm: Familjesöndagar på Naturhistoriska

Spännande söndagar på Cosmonova! Från och med april firar vi Familjesöndagar, där du får se alla filmer för halva priset.

Spännande söndagar på Cosmonova! Från och med april firar vi Familjesöndagar, där du får se alla filmer för halva priset.

Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm lockar med spännande söndagar. På biografen Cosmonova visas alla filmer för halva priset. Museets jourhavande biolog tar dig med på en tur för att spana in vårblommor, flyttfåglar och nyvakna insekter. Passa på att ställa dina frågor till en riktig vårexpert.

Forskarfnatt
Möt Naturhistoriska museets forskare! Lära dig om meteoriter av experten Joshua Snape. Han forskar på meteoriter från Mars och månen, och undersöker prover som hämtades hem under Apollos rymdfärder. Nu dyker han upp i museet och visar fynd från samlingarna.

Kan du gissa vilken sten som är från jorden och vilken är från rymden? Ett måste för alla nyfikna!

Datum: 1 april
Tid: Kl. 13-15

Skaparverkstaden- från tuppar till dinosaurier
Tupp, höna, kyckling eller dino med fjädrar? Bara fantasin sätter gränserna. Gör din egen äggkopp i kartong. Tips! Få massor av inspiration av påskkycklingarnas släktingar i Fossil och evolution.

Kostnad: 40 kr/barn.

Datum: 1 april
Tid: Kl. 12-16.

Nyhet! Familjesöndagar på Cosmonova
Se alla filmer för halva priset! Ta med dig dina nära för en upplevelse i världens största filmformat på Cosmonova. Här kan ni se filmer som tar er till osynliga världar, djupt ner i Västpapuas artrika korallrev och till och med ut i rymden. Välkomna till en ovanligt spännande söndag – på Cosmonova! Åldersgräns: för alla nyfikna över 5 år.

Se alla filmer och boka på www.nrm.se/cosmonova
Pris: 50 kr vuxen och 25 kr barn (ord.pris 100 kr och 50 kr)

Datum: alla söndagar
Tid: Kl. 11-17

Vandring: Vårtecken med jourhavande biolog
Följ med och leta vårblommor, flyttfåglar och nyvakna insekter. Vi tar en kort tur till skogsbackarna och den lilla sjön bakom museet. Med Didrik Vanhoenacker, jourhavande biolog på museet.

Begränsat antal platser: förköp din biljett i museets kassa eller på www.nrm.se.
Kostnad: Vuxna 100 kr, barn (7-18 år) 50 kr.

Datum: 24 april
Tid: Kl. 13-15

Visning med Dino-Doris
Träffa museets passionerade och blivande dinosaurieforskare. Dino-Doris berättar om sitt absoluta favoritämne och ger exempel på hur en paleontolog jobbar. En dramatiserad visning för dinodiggare i nya utställningen Fossil och evolution.

Rek. ålder 6-10 år, men alla välkomna.

Datum: varje lördag
Tid: Kl. 12, 13 och 14

Visning 10 favoriter
Kan du historien om pungvargen? Se den tvåhövdade kalven! Vi visar museets topp-tio, de extra sevärda föremålen du inte får missa under ditt besök. Följ med på en 30 minuters guidad tur över hela museet.

Passar alla från 6 år.

Datum: Varje söndag
Tid: Kl. 12, 13 och 14

Tillfälliga utställningar

Osynliga mysterier
Runt omkring oss finns det mycket vi inte kan se. I den nya Cosmonovafilmen Osynliga mysterier görs det osynliga synligt. I utställningen med samma namn får du fördjupa dina kunskaper om den osynliga världen! Du får se 38 bilder som ger dig en häpnadsväckande inblick i mikro- och nanovärlden.

Kan du gissa vad du ser på bilderna?

Visas tom. 21 augusti

Ögonblick i svensk vildmark 
Prisbelönta bilder av fotografen Göran Ekström, utsedd till Årets naturfotograf 2014. Med kamerans fångar Göran Ekström unika ögonblick och händelser i den jämtländska vildmarken. Han skildrar möten med bland annat björn och kungsörnörn, älg och fjällräv.

Visas tom. 21 augusti
Fri entré till utställningarna
Om inget pris anges är kalendarieaktiviteten kostnadsfri.
Ordinarie pris Cosmonova: 100 kr vuxen, 50 kr barn och ungdom (5-18 år)

 

Fakta om Naturhistoriska riksmuseet
Genom att vara en arena för kunskap, upplevelser, samtal och debatt vill vi bidra till att öka allas kunskap om vår gemensamma miljö och natur samt bidra till att påverka och förnya landets miljö- och naturvårdsarbete. Våra samlingar utgör ett fantastiskt arkiv med närmare tio miljoner föremål. Här kan du besöka utställningar på olika teman, lyssna till föredrag och delta i programaktiviteter. På Cosmonova, IMAX- och 3D-biograf samt ett av Europas främsta digitala planetarier, visas föreställningar som tar dig med mitt in i äventyret!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.