Stockholm: Schlagerfestivalen i hela Stockholm, 8-14 maj

SVT1 Melodifestivalen 2015, Örebro Bildtext: Måns Zelmerlöw är i final i Melodifestivalen 2015. Foto: Stina Stjernkvist/SVT Bilden får endast användas i programpresenterande sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel skall alltid anges.

Måns Zelmerlöw segrade i Melodifestivalen 2015. I maj får vi se vem som gör om den bravaden. Melodifestivalen ska prägla hela Stockholm 8-14 maj. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

När Stockholm 8-14 maj står värd för Eurovision Song Contest ska det synas och höras i hela stan. Under vinjetten ”Eurovision Song Contest – i dina kvarter” arrangeras bland annat ”Swedish Fika”, ”Eurovision-sim” och sambafotboll på utvalda platser i Stockholm mellan den 8-14 maj.

– Eurovision Song Contest ska vara ett arrangemang som präglas av öppenhet, acceptans och alla människors lika värde. Det ska vara en fest som märks på flera platser i Stockholm. Utöver tävlingen i Globen, festligheterna i Kungsträdgården och på Skeppsbron arrangeras aktiviteter i Högdalen/Rågsved, Skärholmen, Husby/Kista, Vällingby och Farsta, säger Karin Wanngård (s) finansborgarråd i Stockholms stad.

Från ”Swedish fika” till ”Eurovision-sim”

Startskottet är ”Swedish Fika” söndagen den 8 maj klockan 15-17. Då bjuder staden på fika från några utvalda delar av världen på följande platser:

• Farsta Gård, Farsta

• Kista Träff, Kista

• Nya Rågsveds Folkets Hus, Rågsved

• Kulturhuset Stadsteatern, Skärholmen

• Medborgarhuset Trappan, Vällingby

Under veckan som följer pågår lokala aktiviteter under samlingsnamnet ”Come together”, som också är tag-line för årets Eurovision Song Contest. Aktiviteterna initieras och genomförs av lokala arrangörer med stöd av Stockholms stad. Det blir allt från ansiktsmålning och frågesport till karaoketävling och konserter med lokala artister.

Veckan avslutas lördagen den 14 maj med ”Eurovision-sim” och DJ:s i Skärholmen, Vällingby och Farsta simhall samt sambafotboll på utvalda platser i samarbete med lokala fotbollsföreningar.

Information om lokala program på ovanstående platser kan laddas ned på www.stockholm.se/eurovision från och med den 29 april.

Evenemangen är arrangerade av Stockholms stad inom ramen för Eurovision Song Contest 2016

 

Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia.

www.visitstockholm.com
www.investstockholm.com
www.stockholmbusinessregion.se

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.