Färna Herrgård vann fint matpris

Kocktävlingen Årets Möteskock gav guldmedalj till Fräna Herrgårds kock Emma Eijre.

Kocktävlingen Årets Möteskock gav guldmedalj till Färna Herrgårds kock Emma Eijre.

Tävlingen Årets Möteskock 2016 stod i år mellan 18 av Sveriges bästa kockar från mötesanläggningar runt om i landet. För Emma Eijre från Färna Herrgård blev det andra gången gillt. Förra året blev hon utan placering men i år tog hon revansch med besked!

Årets möteskock är extra tuff då de tävlande kockarna endast har 45 minuter på sig att skapa en tvårätters konferenslunch. Emmas meny bestod av Lättbakad torsk, brynt äggkräm, dillsyltad gurka, grön sparris, pepparrot, trädgårdskrasse & sotad vårlök och Pärlhöna stekt på skrovet, pistagefylld rulle av låret, vit sparris, spetskål & smörad, grön buljong.

– Så jäkla skönt att vinna säger Emma spontant. Den senaste veckan har varit fylld av träning och planering av menyn. Mattankar dygnet runt. Nu väntar en vecka på Cypern med familjen, en perfekt start på semestern helt enkelt.

– Juryns motivation var: ”Ett gott handlag med en stor trygghet och självsäkerhet i sin matlagning. En tillagning till perfektion hos en känslig råvara”, det beskriver Emmas matlagning perfekt, säger Färna Herrgårds köksmästare Inga-Lena Eriksson som fanns med som coach och hejarklack hela vägen.

– Vi är oerhört stolta över vinsten, säger VD Wenche Engström, – vi har ett riktigt bra köksteam här på Färna som ständigt jobbar för att ge våra gäster skall få den fantastisk matupplevelse.

Tävlingen ägde rum på Münchenbryggeriet i Stockholm och arrangerades av ActionFairs. Dagens konferencier var Carl-Jan Granqvist och över 200 intresserade konferensbokare besökte tillställningen. I juryn satt Malin Söderström, Danyel Couet och Christina Möller.

Årets övriga tävlande var:
Happy Tammsvik, Bergendal, Dömle Herrgård, Högberga Gård, Sigtunahöjden, Hotel Gothia Towers, Häringe Slott, Sjöfartshuset, Skytteholm Ekerö, Utsikten Meetings, Knistad Herrgård, Såstaholm Hotell & Konferens, Vadstena Klosterhotel, Hamburger Börs, Engsholms Slott, Falkenberg Strandbad samt Körunda Hotell & Konferens

 

Färna Herrgård & Spa erbjuder upplevelser och övernattningar både för mötes- och privatgästen med fokus på mat, spa- och naturupplevelser. Naturliga råvaror är grunden i all vår matlagning. Till vår hjälp har vi våra nära bönder, bergslagens skogar & den egna köksträdgården. Herrgården är omgiven av bergslagsnatur med Färna Ekopark och sjöarna Norrsjön & Lillsvan runt hörnet. Här finns ett lusthus för vigslar & ett  mausoleum med utsikt över vattnet, unikt i sitt slag. I Stora stallet finns Färna Herrgårdsbod, 300 kvm shopping i rustik miljö.

Färna Herrgård & Spa är Svanenmärkt, restaurangen 25% KRAV-märkt, medlemmar i Svenska Spahotell och utvald av Svenska möten. Herrgården ägs & drivs av VD Wenche Engström.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.