Hemavan: Högfjällshotellet får nya ägare

Hemavans Högfjällshotell har genom sina nya ägare samarbete med en rad andra norrländska hotellanläggningar.

Hemavans Högfjällshotell har genom sina nya ägare samarbete med en rad andra norrländska hotellanläggningar.

Anrika Hemavans Högfjällshotell har fått nya ägare: Tobias Lindfors, Kristofer Lundström och Jan Aspvik som sedan tidigare äger och driver norra Sveriges största hotellkedja, Swedish Lapland DMC. I hotellkedjan ingår förutom Hemavans Högfjällshotell även Pite Havsbad, Nordkalotten Hotell och Konferens, Skellefteå Stadshotell, Skellefteå Best Western och Hotell Laponia.

Hemavans högfjällshotell har med sin högt belägna placering i direkt anslutning till Hemavans skidsystem gästats av tusentals skidåkare per år, gäster som från och med i maj kommer välkomnas av de nya ägarna.

– Vi har följt utvecklingen i Hemavan de senaste åren och blir imponerade över hur skidorten har vuxit och tagit en större plats på Sveriges skidkarta och där vi nu ska fortsätta utveckla Hemavan som Norra Sveriges ledande skidanläggning, säger Tobias Lindfors.

Hemavan Högfjällshyllan AB är ett systerbolag till Hemavan Alpint AB med samma ägare Investment AB Autopoiesis. Styrelseordförande Christian Björklöf säger så här om försäljningen av det anrika hotellet:

– Först och främst vill vi hälsa Tobias, Kristoffer och Jan varmt välkomna till Hemavan. Vi är glada över att ha hittat en stark aktör i hotellbranschen som vi är övertygade om blir en viktig spelare för Hemavans fortsätta utveckling. Förutom att vi nu har ytterligare en stark aktör på orten så kommer försäljningen av hotellet innebära att vi kan lägga full fokus på att fortsätta utveckla Hemavans skidprodukt i Hemavan Alpint AB:s regi.

 

 

Hemavan Alpint AB omfattar fjällanläggningarna i Hemavan och Tärnaby. Vår vision är att skapa upplevelser som ger minnen för livet. Bolagets verksamhet omfattar driften av liftar, pister och längdspår, evenemang ute och inne samt verksamhet på hotell och restauranger. Säsongen 2014-2015  noterades 168 000 skiddagar i Hemavan Tärnaby.

Mer information finns på www.hemavantarnaby.com

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.