Kläppen: Ny gondolbana ska förlänga skidsäsongen

Skidanläggningen Kläppen i Sälen satsar stort på snökanoner.

Skidanläggningen Kläppen i Sälenfjällen satsar på en ny gondolbana.

När nästa skidsäsong startar i december ska den nya gondolbanan stå beredd att transpotera skidturister till toppstugan i skidorten Kläppen. Bygget kommer att kosta ca 90 miljoner kr. Banan ska erbjuda mer skidåkning under en längre säsong. Även längd- och turåkare kan utnyttja banan för att ta sig ut på fjället. Varje gondol rymmer tio passagerare som kan njuta av eluppvärmda säten. Bygget underlättas av att det redan idag finns bilväg ända upp till toppen. Gondolbanan ska även utnyttjas sommartid. Idag har Kläppen 21 liftar och 34 skidbackar.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.