Lund: Hotell Scandic Star växer och renoveras

Hotell Scandic Star i Lund ska totalrenoveras och får i samband med detta även fler rum. Hotelldirektör Thomas Ivarsson ser nöjd u.

Hotell Scandic Star i Lund ska totalrenoveras och får i samband med detta även fler rum. Hotelldirektör Thomas Ivarsson ser nöjd u.

Hotellet Scandic Star i Lund går nu in i en totalrenovering. I samband med renoveringen utökas rumskapaciteten till 203 hotellrum från dagens 196. Hotellet får ytterligare tillgänglighetsanpassade rum och även de allmänna utrymmena kommer att genomgå en omfattande renovering.

Rumsrenoveringen pågår i etapper och beräknas vara klar till sommaren 2017 där renovering av restaurang, kök, lobby, relax och mötesavdelningen sker parallellt.

– Vi ser stora möjligheter att anpassa hotellet utifrån de förväntningar som våra gäster har, särskilt med tanke på den spännande framtid vi ser i Lund. Vi kommer kunna erbjuda helt nya möjligheter för möten och kongresser upp till 450 personer samtidigt som vi får 203 fantastiska hotellrum, säger Thomas Ivarsson, Hotelldirektör på Scandic Star Lund.

Hotellet har med sin placering ett strategiskt läge med närhet till goda kommunikationer vilket skapar stora möjligheter för en god tillväxt. Satsningen väntas också kunna skapa nya arbetstillfällen i Lund där Thomas Ivarsson ser öppningar till att kunna erbjuda fler karriärmöjligheter inom Nordens ledande hotellkedja.

– Lund har ett spännande och växande näringsliv och naturligt utvecklas även vår verksamhet i takt med staden. Vi hoppas att den här renoveringen även ska leda till nyanställningar på Scandic Star Lund, säger Thomas Ivarsson.

Renoveringen är en del av det omfattande renoveringsprogram som Scandic genomför på sina hotell. Tillsammans med fastighetsägaren Balder och DOOS arkitekter genomförs projektet som skall ge Scandic nya förutsättningar på marknaden i Lund.

 

Scandic är den största hotelloperatören i Norden med ett nätverk av närmare 230 hotell fördelat på 41 000 hotellrum och 14 000 dedikerade medarbetare. Scandic Friends är Nordens största lojalitetsprogram inom hotellbranschen med 1,6 miljoner medlemmar. Ett ansvarsfullt företagande är en del av Scandics DNA och Scandic är vald till ‘best hotel brand’ i Norden (BDRC).

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.