Skara: Sommarland söker även äldre sommarjobbare

Två av sommarens säsongsjobbare på Skara Sommarland är mor och son, Anne och Felix Hedén Yverås. och

Två av sommarens säsongsjobbare på Skara Sommarland är mor och son, Anne och Felix Hedén Yverås.

450 säsongstjänster tillsatts Inför Skara Sommarlands premiär den 3 juni. En stor majoritet av medarbetarna är ungdomar men Skara Sommarland har arbetat aktivt under våren för att även rekrytera äldre medarbetare. En av dem är Anne Zedén Yverås som kommer att arbeta i parkens gästservice.

Skara Sommarland är en av regionens största ungdomsarbetsgivare. Parallellt vill parken också rekrytera fler äldre medarbetare med mer livserfarenhet.

– Vi är fantastiskt stolta över att vara en stor arbetsgivare för unga människor. Samtidigt vill vi verka för en större mångfald bland parkens medarbetare. Vi är övertygade om att det skapar bättre gästmöten och en god stämning internt, säger Elias Nelzén, HR-ansvarig på Skara Sommarland, som uppmanar fler äldre att söka säsongsjobb i parken.

En av de medarbetare som gör sin första säsong på Skara Sommarland i år är Anne Zedén Yverås, 45 år, från Floby utanför Falköping. Anne driver sedan flera år egen konsultverksamhet inom juridik. Det var när hennes 19-årige son, Felix Zedén Yverås, berättade att han skulle söka jobb på Skara Sommarland som intresset för ett säsongsjobb väcktes även hos Anne. Anne, som har fullt upp med den egna verksamheten resten av året, var nyfiken på att testa något nytt under sommarmånaderna. Hon bestämde sig för att söka och blev erbjuden ett jobb kort därefter.

– Det som lockade mig med ett säsongsjobb på Skara Sommarland var att det bryter av mot mitt andra arbete, det här blir något helt annat. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med ungdomar, det ger en massa härlig energi, och att träffa många olika typer besökare under säsongen, säger Anne Zedén Yverås.

Hur gick det då för Felix? Jo, han blev också erbjuden jobb och han tycker att det är okej att både mor och son kommer att arbeta på Skara Sommarland i sommar.

– Vi kommer dock att arbeta i olika delar av verksamheten och det är kanske bra, skrattar Anne.

Upplevelsekoncernen Parks and Resorts, där Skara Sommarland ingår, arbetar med mångfald på olika sätt. Bland annat genom att rekrytera äldre medarbetare till koncernens ca 2 400 säsongstjänster. Koncernens äldste medarbetare är 81 år och arbetar på Gröna Lund. Andra satsningar, som omfattar rekrytering av unga med funktionsnedsättning eller nyanlända, syftar dels till att ge personer som vanligtvis står långt från arbetsmarknaden en chans till sitt första jobb och dels till att medarbetarna i högre utsträckning ska spegla mångfalden bland koncernens besökare.

 

Skara Sommarland är Skandinaviens största vattenpark. Parken har utöver ett vattenland även en tivolidel och gokartbanor. Med 45 attraktioner, fyra restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, spel, kiosker och caféer är Skara Sommarland fyllt med upplevelser för hela familjen. 2015 hade Skara Sommarland ca 450 anställda under säsong och gästades av ca 230 000 besökare. 

Skara Sommarland är en del av Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.