Vemdalen: Sommarfjällen har mycket att locka med

Vemdalsskalet är den främsta destinationen i SkiStars Vemdalen. I vinter får man här sin sjätte sexstolslift och över 650 nya turistbäddar.

Vemdalsskalet är den främsta destinationen i SkiStars Vemdalen. Sommartid är det dock inte fullt så här mycket snö!

Sommarfjällen är ett paradis för den aktiva familjesemestern. På behagligt avstånd från Mälardalen hittar man Vemdalen med utmanande utflykter till fjälls och sjöss. Här har man samlat sju heta tips för sommarens familjesemester.

  1. Vemdalen Bike Challenge

Cykelloppet körs den 23 juli med start och mål på Vemdalsskalet. Med distanser från 500 meter till 20 kilometer är det en perfekt aktivitet för hela familjen.

2. Young pilots

Den 30 juni -3 juli är sommarens höjdardagar för alla flygintresserade ungdomar. Då hålls flyglägret Young Pilots på Hedlanda flygfält i Vemdalen.

3. Fjällvandra med lätt packning

Här hittar ni lättvandrade leder till fina gamla fäbodar och brusande vattenfall. Perfekta utflyktsmål för en picknick!

4. Golf i fjällvärlden

Med två 18-hålsbanor och en 9-håls korthålsbana inom destinationen hittar ni utmanande golf med fjällen som kuliss.

5. Fiske för stora och små

Här finns lättillgängliga vatten som passar hela familjen. Du hittar put & take vatten, rinnande vatten eller varför inte hyra en båt och ge er iväg på en tur?

6. Ridäventyr för barn

På Floda Gård i Vemdalen är det möjligt för barn ända ned till fyra år att få uppleva fjällen från hästryggen.

7. Besök på hembygdsgård

I Vemdalen, Hede och Klövsjö hittar ni fantastiska hembygdsgårdar där ni får uppleva historiens vindslag.

Detta är bara ett axplock av allt roligt som du hittar hos oss i Vemdalen i sommar. Vill du läsa mer om våra 7 sommartips eller hitta fler spännande äventyr är du välkommen till vår hemsida:  www.vemdalen.se.

 

Området sträcker sig från Klövsjö/Storhogna till Björnrike och har 18 000 bäddar av god kvalité. Här finns allt från enklare boenden i form av vandrarhem och camping, hotell och lyxiga stugor och lägenheter. Det finns även många boenden för stora grupper eller generationsboenden.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/0/f/resaisverige.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Gör ett inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras.